SHOPPING STOLJEĆA

KONAČNO JE OBJAVLJEN NEVJEROJATAN POPIS: Pogledajte na što je studentica uspjela spiskati 22,6 mil. kuna

Što biste učinili kada biste provjerili stanje na svom bankovnom računu i shvatili da odjednom imate milijune dolara na raspolaganju? Ako je vaš odgovor da biste odmah ‘potrošli što više’, vaš odgovor ne bi bio točan.

Jer upravo to je napravila 21-godišnja studentica kemijskog inženjerstva Christine Jia Xin Lee, i sada je u priličnoj gabili.

Ona se uvalila nakon što joj je njena banka slučajno dala neograničeni minus. I umjesto da upozori banku na pogrešku, ona se bacila na shopping stoljeća.

UHIĆENA STUDENTICA (21): Banka joj greškom uplatila 22,6 milijuna kuna, a ona sve spiskala na torbice, nakit…

Njezino bezumno trošenje i računovodstvena pogreška banke odvijale su se paralelno u trajanju od četiri godine. Gospođica Lee, Malezijka koja živi u Australiji, pokušala je sakriti novac prijenosom oko 5000 australskih dolara dnevno na nekoliko tajnih bankovnih računa.

No, to i ne bi bilo tako strašno da nije bilo tog suludog trošenja…

Lee je uhićena u zračnoj luci u Sydneyju u pokušaju napuštanja zemlje, što je ocijenjeno kao “opasnost od bijega”, tako da je dobila stroge uvjete jamčevine. Zapravo, kada je njezin dečko Vincent King prvi put pokušao platiti jamčevinu, bio je odbijen jer ga je bilo nemoguće identificirati.

Nabijene kape i naočala, s kirurškom maskom preko lica Vincent ostavlja dojam nekog tko se ne voli fotografirati.

No, nije to bilo tako tijekom potrošačke groznice njegove djevojke, koja je među gomilama drugih stvari kupila i Sony kameru za ‘digitalne selfieje’.

Što je zapravo još i sitnica nakon Chanelovog jastuka od kašmira za 1.350 dolara, Cartierove narukvice “Love” od ružičastog zlata za oko 9000 dolara ili Hermes Birkin torbe od krokodilske kože za gotovo 160.000 dolara…

Opsežni popis za kupovinu objavio je Sydney Morning Herald, a na što je sve gđica Lee spiskala 4,5 miljuna dolara možete pogledati u nastavku:

 

Povratak na Net.hr