RUČNI SAT PAULA NEWMANA PRODAN ZA REKORDNI IZNOS: / Nepoznati kupac preko telefona dao 18 milijuna dolara

Ručni sat marke Rolex koji je pripadao holivudskoj zvijezdi Paulu Newmanu prodan je na njujorškoj dražbi za rekordnih 18 milijuna dolara.

28.10.2017.
19:14
AFP

Sat je poklon njegove supruge Joanne Woodward u vrijeme kada su 1969. zajedno snimali film "Winning". Joanne je na satu ugravirala "Vozi pažljivo, Ja", pišu britanski mediji.

Još jedan sat supruga mu je poklonila 1984., a Daytona Rolex je glumac darovao tadašnjem mladiću svoje kćeri, Jamesu Coxu, koji je sat nedavno odlučio ponuditi na dražbi.

Sat od nehrđajućeg čelika prodan je nepoznatom kupcu koji se natjecao telefonom, za 17,8 milijuna dolara, što je puno više od milijun očekivanih milijun dolara na koliko je procijenjen prije dražbe.

Rekordna cijena

Riječ je o rekordnoj cijeni postignutoj za ručni sat prodan na aukciji, a drugi rekord drži džepni sat marke Patek Philippe koji je 2014. prodan za 24 milijuna dolara.

U filmu "Winning" Newman je igrao vozača trkaćih automobila, ulogu koja je potaknula njegov interes za automobilskim sportom. Poznato je da je glumac bio ljubitelj brzih automobila i utrka.

Znalci kažu da je mogao imati jednako dobru karijeru da se odlučio za automobilizam te da je bio bolji vozač od većine profesionalaca koji su se natjecali na najprestižnijim utrkama.

Godine 1979. osvojio je drugo mjesto (prvi u klasi) na 24 sata Le Mansa. Drugi najveći uspjeh mu je bila pobjeda u klasi na utrci 24 sata Daytone 1990. godine. Zanimljivo je da je za vrijeme utrke u Le Mansu imao 54 godine, a u Daytoni čak 70.

Newman je umro 2008. u dobi od 83. godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali