SUGERIRAO DA SU I ONI UMIJEŠANI / Roditelji Madeleine McCann izgubili tužbu protiv policajca koji je vodio istragu, tvrde da ih je oklevetao

Image
Izvor: Profimedia, Planet

Portugalski policajac, koji je kao istražitelj radio na slučaju nestale Madeleine, kasnije je objavio knjigu u kojoj je sugerirao da su roditelji bili umiješani u nestanak svoje kćeri

20.9.2022.
11:46
Profimedia, Planet
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Roditelji Madeleine McCann, Britanke koja je 2007. godine (tada u dobi od četiri godine) nestala u odmaralištu Praia da Luz u Portugalu i do danas nije pronađena, izgubili su tužbu za klevetu koju su na Europskom sudu za ljudska prava podigli protiv portugalskog policajca Goncala Amarala. Amaral je kao istražitelj radio na slučaju nestale Madeleine, a potom je objavio knjigu u kojoj je sugerirao da su Madeleinini roditelji bili umiješani u nestanak svoje kćeri, piše Daily Mail.

Image
POLICIJA IMA NOVOG SUMNJIVCA ZA OTMICU DJEVOJČICE: /

Hoće li se nakon 13 godina riješiti slučaj Madeleine McCann?

Image
POLICIJA IMA NOVOG SUMNJIVCA ZA OTMICU DJEVOJČICE: /

Hoće li se nakon 13 godina riješiti slučaj Madeleine McCann?

Sugerirao da su roditelji umiješani u nestanak svoje kćeri

Roditelji su 2009. godine dobili prvu presudu, ali ju je sud u Portugalu, nakon Amaralove žalbe, poništio 2017. godine. Potom su McCannovi uložili žalbu Europskom sudu za ljudska prava, koji je sada presudio u Amaralovu korist, ali dajući roditeljima mogućnost još jedne žalbe u sljedeća tri mjeseca.

Kate i Gerry McCann tužili su Amarala jer je u svojoj knjizi iz 2008. godine "Maddie: Istina o laži" sugerirao da su bili umiješani u nestanak svoje kćeri, a istu je tvrdnju kasnije ponovio i u nekoliko intervjua. Nakon prve presude, McCannovi su uspjeli ishoditi sudsku zabranu daljnje prodaje Amaralove knjige. Istom presudom, koja je kasnije poništena, Amaral im je morao platiti odštetu u iznosu od 429.000 funti. Sud u Portugalu je 2017. godine poništio tu presudu ustvrdivši da je Amaral imao pravo na "slobodu izražavanja".

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču