Play ponuda

RAZOTKRIO GA SELFIE: / Britanski turist pokušao je prevariti turističku agenciju, a onda mu je jedna fotka pokvarila planove

Image
Foto: AFP

Singh je tvrdio da se razbolio od hrane i pića koje je konzumirao u resortu, no na fotografiji koju je objavio na društvenim mrežama,

11.6.2018.
12:55
AFP
Play ponuda

Tridesetčetverogodišnji Britanac Jadeep Singh Iiz salforda odlukom suda u Manchesteru morat će platiti 10.000 funti čuvenoj turističkoj agenciji TUI na ime odštete zbog pokušaja prevare.

Singh, koji je preko spomenute agencije bio gost na vjenčanju u luksuznom meksičkom odmaralištu Cancun, ustvrdio je, naime, da se otrovao pokvarenom hranom i pićem u jednom tamošnjem resortu i da je čak tri tjedna bolovao od želučanih tegoba. Od agencije je zatražio odštetu, no razotkrila ga je fotografija, selfie, koji je objavio na društvenim mrežama, piše Mirror.

Svi gosti se navodno otrovali, a jedino je on tražio odštetu

Singh je tvrdio da se razbolio od hrane i pića koje je konzumirao u resortu, no na fotografiji koju je objavio na društvenim mrežama, a snimljena je u vrijeme kada je navodno patio od snažnih bolova, ne djeluje nimalo bolesno. Štoviše, nasmijan je od uha do uha.

Singh je, naime, u zahtjevu za odštetom od agencije TUI, tvrdio da je puna tri tjedna patio od tegoba zbog pokvarene hrane koju je jeo u all-inclusive resortu u Cancunu. Čak je ustvrdio da se svih dvanaest gostiju na zabavi razboljelo imajući iste simptome poput njega, no samo je on podnio zahtjev za odštetom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Broj lažnih pritužbi turista u svijetu povećao se 500 posto

Sudac u Manchesteru zaključio je da se Singh ponio "krajnje nepošteno" te presudio da on mora platiti odštetu agenciji.

Andrew Flintham, izvršni direktor TUI-a, kazao je kako im je dužnost zaštititi partnerske hotele od lažnih optužbi, a zbog poštenih turista. Sličan primjer zabilježen je i prošloga tjedna kada je još jedan britanski turist, 23- godišnji Liam Royle, tvrdio da se otrovao hranom u jednom hotelu na Cipru, također traživši ispaltu odštete. No, nejgova je djevojka posvjedočila da nije bilo tako pa ovaj mora platiti turističkoj agenciji 6.000 dolara. Broj sličnih lažnih prijava koja podnose turisti diljem svijeta u zadnjih ept godina porastao je za čak 500 posto, alani ih je zabilježeno čak 35 tisuća, piše Mirror.

Play ponuda
Play ponuda