RAZBIJENA MREŽA KRIJUMČARA U BiH: / Ilegalne migrante transportirali u blizinu kopnene ili riječne granice s Hrvatskom

U srijedu je policija u Bosni i Hercegovini provela akciju razbijanja mreže krijumčara ilegalnih migranata kroz BiH u Hrvatsku

9.12.2020.
11:52
Slavko Midzor/PIXSELL, Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Policija u Bosni i Hercegovini u srijedu je provela akciju čiji je cilj razbijanje mreže krijumčara ilegalnih migranata, a Tužiteljstvo BiH koje vodi istragu navelo je kako je riječ o jednoj od najvećih operaciji takve vrste do sada. Kako je navedeno u tužiteljskom priopćenju, operacija je usmjerena protiv pripadnika organizirane kriminalne skupine čiji su članovi, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi u velikim iznosima, krijumčarili više stotina ilegalnih migranata kroz BiH ka Hrvatskoj.

Osumnjičene se tereti i za neovlašten promet oružja i vojne opreme, kao i pranje novca. Dosadašnjom je istragom utvrđeno da je više od 20 državljana BiH, uglavnom s područja Bihaća i okolice, ali i drugih krajeva BiH, u drugoj polovici ove godine organiziralo prebacivanje ilegalnih migranata preko granice s Hrvatskom, uglavnom državljana Bliskog i Srednjeg Istoka i drugih afroazijskih zemalja.

Zajedničkom operacijom Tužiteljstva BiH i Granične policije BiH, zajedno s partnerskim institucijama u BiH i inozemstvu, potvrđeno je oko 30 organiziranih krijumčarskih transporta u kojima su preko granice prebacivane skupine od nekoliko desetaka pa do preko stotine migranata. Osumnjičeni su migrante uglavnom transportirali u blizinu kopnene ili riječne granice s Hrvatskom, najčešće na potezu od Bihaća do Bosanske Gradiške, te im organizirali daljnji transport ili ih upućivali na nezakonit prelazak granice. Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni tim kaznenim djelima ostvarili veliku nezakonitu imovinsku korist, a dio novca su pokušavali ubaciti u legalne financijske tokove te su počinili kazneno djelo pranja novca.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali