Ratni zločinac Vučurević pobjegao iz Beograda u BiH

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević, prebjegao je iz Srbije u Trebinje i želi da mu se sudi u BiH, rekao je za njegov odvjetnik Svetozar Vujačić.

11.9.2011.
15:15

Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević uhićen je na graničnom prijelazu u Srbiji 4. travnja temeljem tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska koja ga tereti za zločine na području Dubrovnika i čeka odluku prema zahtjevu za ekstradiciju Hrvatskoj.

Njegov odvjetnik Svetozar Vujačić je rekao da je Vujačić pobjegao u BiH jer nije mogao trpjeti sve što mu se u Srbiji događalo od uhićenja 4. travnja i sada je sa svojom obitelji u Trebinju.

''Rekao je da će se prvog radnog dana, dakle već sutra, prijaviti Okružnom i Osnovnom sudu u Trebinju i da jedva čeka da mu se sudi u Bosni i Hercegovini'', rekao je Vučurevićev odvjetnik dodajući kako je njegov branjenik u Beogradu ''živio u vrlo teškim uvjetima i više nije imao novca za plaćanje smeštaj, niti troškove kućnog liječenja zbog teškog zdravstvenog stanja''.

Iz ekstradicijskog pritvora u Beogradu pušten je 17. lipnja pod uvjetom da ne napušta Srbiju do okončanja ekstradicijskog postupka i bio je obvezan javljati se dva puta tjedno istražnom sucu koji vodi postupak.

Vezani članak:

arti-201104040792006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen