PRINC CHARLES ODAO POČAST PREMINULOM OCU: / 'Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba'

'Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba koja bi iznad svega bila zadivljena reakcijom i dirljivim riječima koje su o njemu izrekli i stoga smo mi, moja obitelji, na tome duboko zahvalni',

10.4.2021.
22:27
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Princ Charles u subotu je odao počast "svome dragom tati" koji je tako odano služio kraljici Elizabeti, kraljevskoj obitelji, Britaniji i Commonwealthu, a pritom je izrazio zahvalnost javnosti koja se dirljivo oprašta od njegova oca.

"Moj otac, u zadnjih 70 godina, tako je odano služio kraljici, obitelji, zemlji i također cijelom Commonwealthu", rekao je Charles novinarima u subotu.

'Duboko smo mu zahvalni'

"Moj dragi tata bio je vrlo posebna osoba koja bi iznad svega bila zadivljena reakcijom i dirljivim riječima koje su o njemu izrekli i stoga smo mi, moja obitelji, na tome duboko zahvalni", rekao je Charles. "To će nam pomoći da se nosimo s gubitkom u ovom posebno tužnom trenutku", rekao je princ Charles.

Princ Philip, suprug kraljice Elizabete II. umro je u petak ujutro u dobi od 99 godina. Posljednji ispraćaj održat će se u dvorcu Windsor u subotu, 17. travnja na privatno obredu u nazočnosti samo 30 osoba, članova obitelji i rodbine, zbog poštivanja mjera ograničenja u pandemiji covida-19.

Dani žalosti u Velikoj Britaniji

U Velikoj Britaniji počeli su dani žalosti 9. travnja i završit će s danom ukopa. Diljem Velike Britanije ispaljeni su u subotu počasni plotuni u povodu smrti princa Philipa, za kojeg sa svih strana stižu priznanja da je bio oslonac i snaga kraljici Elizabeti II. tijekom njezine rekordno duge vladavine. Ispred kraljevskih rezidencija ljudi polažu bukete cvijeća kako bi odali poštovanje 99-godišnjem princu i vojvodi od Edinburgha.

Princ Philip je sudjelovao je u više od 22.000 službenih dužnosti od kada je njegova supruga stupila na prijestolje 1952.godine. Od 2009. drži rekord dugovječnosti kraljevskog supružnika.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali