Play ponuda

Preminuo najtužniji milijarder na svijetu

shimmer fallback

Nasljednik ogromnog naftnog carstva i milijarder John Paul Getty III. umro je u svom domu u Buckinghamshireu u Velikoj Britaniji u subotu, 5. veljače, u 54. godini života, javljaju britanski mediji.

8.2.2011.
13:55
Play ponuda

Naime, milijunaš Getty se 1981. godine predozirao i pretrpio moždani udar, nakon čega je ostao djelomično paraliziran i slijep te je trebao stalnu medicinsku skrb. List Washington Post piše da je 54-godišnji nasljednik navodno umro od otkazivanja organa.

Inače, Getty je prvi put pod lupu javnosti došao 1973. godine, kada je sa 17 godina otet u Rimu. Otmičari su od njegovog djeda zatražili otkupninu od 17 milijuna dolara, koju je starac odbio platiti rekavši da će, ako plati, morati plaćati i za još 14 unuka koje će netko oteti. Da bi dokazali da misle ozbiljno, otmičari su Gettyju odrezali uho i poslali ga jednim talijanskim novinama, nakon čega je stari Getty platio 2,8 milijuna dolara u gotovini za njegovo puštanje.

Mladi Getty pušten je na slobodu nakon pet mjeseci zatočeništva.

Kasnije se oženio s njemačkom fotografkinjom Giselom Martine Zacher, s kojom je dobio sina Balthazara Gettyja, danas slavnog glumca.

Vezani članak:

arti-201009210385006

Play ponuda
Play ponuda