Play ponuda

Poznati proizvođač priznao grešku na milijunima perilica za suđe

shimmer fallback

Europski proizvođač električnih uređaja Bosch und Siemens Hausgeraete (BSH) morat će popraviti milijune perilica posuđa u svijetu jer je primijećeno da kod njih postoji rizik od požara.

5.9.2013.
9:49
Play ponuda

Njemački list Die Welt je objavio da je riječ o gotovo pet milijuna primjeraka perilica proizvedenih između 1999. i 2005. godine, za koje postoji rizik od požara. Navode da je samo u Njemačkoj rizično najmanje dva milijuna primjeraka, te tvrde da kompanija za ovaj problem zna već četiri godine.

Naime, navode da je još 2009. godine u SAD-u povučeno pola milijuna primjeraka perilica (proizvedenih u SAD-u), nakon što je primijećena greška u jednoj od komponenti. Te je godine nadležna američka agencija za zaštitu potrošača prijavila 51 incident i 30 požara s njihovim perilicama, tvrdi list.

Kompanija je ponudila besplatnu zamjenu rizičnih komponenti ili 20 posto popusta na kupnju nove perilice. Za neke starije modele će se morati čekati jer treba proizvesti zamjensku komponentu, piše Die Welt. Također, iako iz kompanije ističu da je rizik od požara 'jako mali', upozoravaju da korisnici perilicu ne pale noću i da je ne pale da radi dok nisu u kući.

Play ponuda
Play ponuda