Play ponuda

POLITIČKI ANALITIČAR O DEMONSTRACIJAMA U SRBIJI TVRDI: / 'Pokretači nasilja su skupine bliske Vučićevoj stranci'

Image
Foto: pixsell

Kovačević pretpostavlja da će Europska unija razmisliti o načinu svoje podrške Srbiji

10.7.2020.
16:08
pixsell
Play ponuda

Vanjskopolitički analitičar Božo Kovačević rekao je jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4 da su pokretači nasilja na prosvjedima u Beogradu bile skupine bliske vlasti predsjednika Aleksandra Vučića.

"Bilo je šokantno preksinoć gledati ono što se u Srbiji događa, ali, s druge strane, očekivalo se da će u Srbiji eruptirati građansko nezadovoljstvo. Prvo zbog načina na koji su održani izbori, zatim zbog onoga što je prethodilo tome u proteklih osam godina, a to je jačanje osobne vlasti predsjednika Vučića", rekao je Kovačević.

Kovačević kaže da su građani u pogledu koronavirusa stekli dojam da vlast njima manipulira, da manipulira podacima i ne govori istinu.

Zastrašujući prizori

"U Beogradu se događalo nasilje, ali jasno je da su pokretači nasilja skupine koje su puno dalje od opozicije, koje su zapravo bliske Vučićevoj stranci i koje je Vučić s vremena na vrijeme instrumentalizirao", smatra Kovačević.

"Prizori koje smo vidjeli nedvojbeno govore o prekomjernoj upotrebi sile od strane policije, ali isto tako o sasvim neopravdanom i nemotiviranom nasilju organiziranih huliganskih skupina, najvjerojatnije navijačkih skupina koje Vučić koristi kad mu je to potrebno", rekao je Kovačević.

Image
NOVINARKA USRED KAOSA BEOGRADU: /

'Na nas su išle 'kornjače' i SAJ. Na goloruke klince... A onda je krenuo stampedo'

Image
NOVINARKA USRED KAOSA BEOGRADU: /

'Na nas su išle 'kornjače' i SAJ. Na goloruke klince... A onda je krenuo stampedo'

Sinoć su pak, dodao je, održani mirni prosvjedi, u prvim redovima nije bilo tih huliganskih skupina, a kad su pokušali isprovocirati sukobe s policijom, tome su se građani suprotstavili.

Kovačević pretpostavlja da će Europska unija razmisliti o načinu svoje podrške Srbiji.

Play ponuda
Play ponuda