'POGODI GDJE SMO': / Uoči povijesnog sastanka s Trumpom, Kim prošetao gradom i pozirao za selfieje

Image
Foto: Twitter @VivianBala

Ministar vanjskih poslova Singapura Vivian Balakrishnan na Twitteru je objavio selfie na kojem su on, čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-Un i ministar obrazovanja Singapura, Ong Ye Kung.

11.6.2018.
21:30
Twitter @VivianBala
Play logo

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un izašao je večeras u nenadanu šetnju Singapurom, samo nekoliko sati prije zakazanog povijesnog sastanka s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.

Kim u šetnji s ministrima

Oko 18 sati po lokalnom vremenu na ulici ispred hotela St. Regis u kojem Kim Jong Un odsjeda, mogli su se vidjeti motocikli i policijska vozila. Nekoliko sati kasnije, televizijske su ekipe snimile Kima i njegovu pratnju kako ulaze u luksuzni hotel na otoku. Hotel je to na 55 katova s velikim bazenom, barovima i restoranima na krovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar vanjskih poslova Singapura Vivian Balakrishnan na Twitteru je objavio selfie na kojem su on, čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-Un i ministar obrazovanja Singapura, Ong Ye Kung. Sva trojica se široko osmjehuju na slici, ispod koje piše #jalanjalan #guesswhere?. Jalan-jalan na malajskom znači 'šetnja', prenosi CNN.

Nakon što je napustio Marina Bay Sands, Kim Jong Un je fotografiran kako hoda ulicom u pratnji brojnih tjelohranitelja. Okupljeno mnoštvo ga je pozdravljalo tijekom njegove šetnje, a sve su dokumentirale kamere sjevernokorejske novinske agencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Razgovor u četiri oka uz pomoć prevoditelja

Kim je u šetnju izašao manje od 12 sati uoči sastanka koji bi mogao promijeniti diplomaciju u svijetu. On će, naime, biti prvi sjevernokorejski vođa u povijesti koji će se sastati s aktualnim američkim predsjednikom. U međuvremenu, još se nije pojavila vijest o tome kako Donald Trump provodi večer uoči tog sastanka. Trump i Kim će se sastati u hotelu Capella na otoku Sentosa u 9 sati po lokalnom vremenu. Nakon pozdrava pred kamerama, čelnici dviju zemalja razgovarat će u četiri oka, uz pomoć prevoditelja. Što će nakon toga uslijediti, još se ne zna. Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u ponedjeljak kako je cilj ovog sastanka potpuna denuklearizacija korejskog poluotoka, dodajući da SAD još nije dobila potvrdu od Pjongjanga o tome oko čega će se dvije strane točno složiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo