ZABRANJEN PROSVJED

PLJAČKA USRED BEOGRADA: Izbjeglice ostale bez gotovine i mobitela, šteta 2600 eura

Tri imigranta iz Iraka opljačkana su oko 3 sata poslije ponoći dok su spavali u beogradskom parku. Imigranti su ostali bez 2000 eura gotovine i dva mobitela koja vrijede oko 600 eura.

Imigranti su slučaj prijavili nedavno otvorenom Info centru azil u Nemanjinoj ulici. Vladimir Sjekloća, menadžer tog centra, rekao je za portal Mondo kako su za ovaj slučaj angažirani odvjetnici Beogradskog centra za ljudska prava.

“Čekamo da se jedan od opljačkanih mladića vrati kako bi nam rekao da li želi da pokrenemo pravni postupak. U ovakvim slučajevima problem je što imigranti u Beogradu ostaju kratko i ne mogu da čekaju da se sve procesuira. Često su i uplašeni”, kaže Sjekloća.

Imigranti krađu nisu prijavili policiji.

Zabranjeni skupovi protiv migranata

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije zabranit će skupove koje su za 31. kolovoz protiv migranata najavile organizacije poput “Dveri”, “Naši” i “Obraz”.

“MUP neće dozvoliti održavanje bilo kakvih skupova protiv migranata i ljudi koji prolaze kroz Srbiju natjerani na to teškim uvjetima ili ratom u svojoj zemlji”, kazao je ministar Nebojša Stefanović i dodao da Srbija želi “pokazati da je dobar domaćin i da sve ljude koji dolaze primi na način koji je u skladu sa europskim standardima, istinskom demokracijom i svim slobodama”.

Mondo/Danas.hr

Povratak na Net.hr