Play ponuda

SPAŠAVANJE IZ ŠPILJE NA TAJLANDU GOTOVO ZA DANAS: / Spasioci su izvukli još četiri dječaka, ostali dolaze na red sutra

Image
Foto: AFP

Taj je dječak peti spašeni iz duboke špilje u kojoj je njih 12 s nogometnim trenerom bilo zarobljeno dva tjedna.

9.7.2018.
12:42
AFP
Play ponuda

Nakon što su jučer iz špilje na Tajlandu izvučena četiri od 12 zarobljenih dječaka, danas je operacija spašavanja nastavljena. CNN javlja da su spasioci na slobodu tijekom današnjeg dana izvukli još četiri dječaka. Operacija spašavanja je za danas gotova, a nastavit će se sutra, kada spasioci planiraju izvući preostala četiri dječaka i njihovog nogometnog trenera.

Image
IZ ŠPILJE NA TAJLANDU SPAŠENA ČETVORICA DJEČAKA: /

Akcija se nastavlja ujutro, spasioci poručuju: 'Samo mirno spavajte!'

Image
IZ ŠPILJE NA TAJLANDU SPAŠENA ČETVORICA DJEČAKA: /

Akcija se nastavlja ujutro, spasioci poručuju: 'Samo mirno spavajte!'

Svjedoci ispred špilje na sjeveru Tajlanda rekli su da su spasioci van izvukli najmanje jednu osobu. Taj je dječak peti spašeni iz duboke špilje u kojoj je njih 12 s nogometnim trenerom bilo zarobljeno dva tjedna. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu Chiang Rai, gdje će se pridružiti četvorici ostalih dječaka koji su iz špilje izvučeni jučer. Nakon što su spasili petog dječaka, spasioci su iz špilje izvukli još dvojicu, nakon čega je unutra ostalo zarobljeno još 5 dječaka. S njima je i njihov nogometni trener.

Oko pola sata kasnije, spasioci su izvukli i osmog dječaka i poslali ga u bolnicu. U špilji su ostala još četiri dječaka i njihov nogometni trener.

CNN javlja da je operacija spašavanja za danas završena, a nastavit će se opet sutra. Iz špilje je do sada izvučeno osam dječaka, četiri jučer i četiri danas. Još četiri dječaka i njihov nogometni trener ostali su zarobljeni u špilji, a spasioci njih namjeravaju izvući sutra.

Dječaci koji su do sada izvučeni nalaze se u bolnici. Tamo ih drže i karanteni zbog eventualne zaraze koju su mogli pokupiti u špilji.

Play ponuda
Play ponuda