PARADA KIČA: / Mafijaški pogreb u predgrađu Rima uz zlatnu kočiju i glazbu iz "Kuma"

Šef lokalnog mafijaškog klana, 65-godišnji Vittorio Casamonica, sahranjen je ovih dana na jednom groblju u predgrađu Rima.

21.8.2015.
11:30
screenshot/YouTube

Vijest sama po sebi ne bi privukla pažnju medija, izuzev onih lokalnih, da Casamonicin pogreb nije upriličen u holivudskom stilu. Štoviše, u stilu najčuvenijeg "mafijaškog" filma svih vremena, CoppolinogKuma.

Kiša ružinih latica

Raskošnu crnu kočiju optočenu zlatom, s lijesom u kojem je bilo tijelo preminulog mafijaša, vuklo je šest konja dok je orkestar svirao antologijsku temu iz Kuma koju je skladao slavni Nino Rota. A povrh svega (i sviju) iz helikoptera koji je nadlijetao pogrebnu povorku izbačena je "kiša" ružinih latica.

Ali to nije sve.

"Osvojio si Rim, sada ćeš osvojiti i raj", pisalo je na jednom plakatu na ulazu u baziliku Svetog Giovannija Bosca, dok su na drugoj, uz pokojnikovu fotografiju bile i slike rimskog Koloseuma i Bazilike svetog Petra uz natpis "Kralj Rima"!

Mafijaška poruka?

Svećenik koji je vodio ceremoniju sahrane rekao je da nije mogao imati utjecaja na sve ono što se zbivalo ispred crkve, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

Oglasio se i gradonačelnik Rima Ignazio Marino, koji je na Twitteru napisao kako "nije prihvatljivo da se sahrane koriste za slanje mafijaških poruka".

Drugoligaški "kum"

Čelnica Antimafijaškog odbora talijanskog parlamenta, Rosy Bindi, izjavila je pak kako je zabrinjavajuće da se sahrana navodno mafijaša "pretvori u razmetljivu predstavu mafijaške moći".

Sam Casamonica, čini se, nije bio član prve mafijaške lige. Policija kaže kako je "bio na marginama organiziranog kriminala" i da "nije bio predmetom skorijih istraga mafijaških poslova".

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali