TRUMPOVA NOĆ

PAR SATI NAKON POBJEDNIČKOG GOVORA: Izabrani predsjednik SAD-a objavio prvi tvit

Samo nekoliko sati od pobjedničkog govora kojeg je održao u izbornom stožeru, novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država oglasio se i putem društvenih mreža.

TRUMP POBIJEDIO, SVIJET U ŠOKU! KOMENTAR: Noćas se raspao Zapad kakvog smo poznavali i htjeli, što slijedi?

Nakon izborne noći, pred novoizabranim predsjednikom Donaldom Trumpom mnogo je obaveza koje treba izvršiti, a jedna od prvih stvari koju je napravio kao novi predsjednik SAD-a je twitter objava.

‘Tako lijepa i važna večer! Zaboravljeni muškarci i žene više nikada neće biti zaboravljeni. Svi ćemo se držati zajedno kao nikada do sada’, poručio je novoizabrani predsjednik SAD-a, Donald Trump u svojem prvom tvitu na najpopularnijoj društvenoj mreži u Americi.

Donald Trump dobio je izbore na zadovoljstvo mnogih kojima je bilo primamljivo njegovo obećanje da će zemlju ponovo učiniti velikom, a on biti “najbolji predsjednik kojeg je Bog ikad stvorio”.

U svom je pobjedničkom govoru najavio da ima sjajan ekonomski plan koji će udvostručiti američki gospodarski rast i potaknuti projekt obnove. Njegova pobjeda stvara i mnogo pitanja u SAD-u i inozemestvu. U kampanji je najavljivao izolacionističku i protekcionističku politiku. Tijekom kampanje Trump je govorio da će Ameriku ponovo učiniti velikom snagom svog karaktera, pregovaračkim vještinama i poslovnim sposobnostima.

Njujorški multimilijarder ušao je u utrku za predsjednika prije 17 mjeseci i preživio seriju naizgled nemogućih udaraca, od kojih si je neke zadao i sam, poput nedavne pojave snimke u kojoj se prostački hvali svojim seksualnim nastupima prema ženama. Desetak njih ga je kasnije optužilo za seksualno napastvovanje, ali on to negira.

Povratak na Net.hr