U STUDENOM / Papa Franjo putuje u Bahrein: Želi dodatno učvrstiti svoje mostove prema islamskom svijetu

Image
Foto: Shutterstock

Time će se ojačati ne samo vjera katolika u regiji, nego i uloga pape kao mirotvorca, smatra biskup-misionar iz Švicarske.

27.10.2022.
7:51
Shutterstock
VOYO logo

Papa Franjo će posjetiti otočnu kraljevinu Bahrein u Perzijskom zaljevu od 3. do 6. studenoga, a to će mu biti drugi posjet Arapskom poluotoku nakon Abu Dhabija 2019. godine, tvrdi Kathpress,.

Putovanjem u Bahrein papa Franjo želi dodatno učvrstiti svoje mostove prema islamskom svijetu, a izravni povod 39. inozemnog putovanja u Franjinu pontifikatu je Bahreinski forum za dijalog, koji se održava pod pokroviteljstvom kralja Hamada bin Isa Al Khalife.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papa želi sudjelovati na završnoj svečanosti konferencije 4. studenog, na kojoj se očekuje 200 vjerskih poglavara, znanstvenika i drugih uglednika. Uz katoličku misu na nacionalnom stadionu, ekumensku molitvu za mir i susret mladih, Papin posjet također je u znaku jačanja lokalne crkve.

Broj katolika u Bahreinu procjenjuje se na oko 80.000 od ukupno 1.7 milijuna stanovnika. Za njih, ali i za mnoge katolike u drugim dijelovima Arapskog poluotoka, posjet Pape je ostvarenje sna, rekao je uoči puta biskup Paul Hinder, odgovoran za Bahrein. Time će se ojačati ne samo vjera katolika u regiji, nego i uloga pape kao mirotvorca, smatra biskup-misionar iz Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franjo će ponoviti svoj poziv na međureligijski sklad i bratstvo među svim ljudima. Izbor Bahreina također je bio "snažan signal šijitskoj populaciji", koja čini većinu stanovništva u Kraljevini Bahrein, iako je vodstvo zemlje čvrsto u rukama sunitske monarhije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo