OSTRA REAKCIJA SRBIJANSKOG MINISTRA / Rehabilitacija Draze Mihailovica je sramotna

14.5.2015.
22:46
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dacic je, kako se navodi u priopcenju srbijanskog ministarstva vanjskih poslova, podsjetio i da je odluka objavljena upravo u danima kad svijet slavi pobjedu nad fasizmom.

Odluke suda ne mogu ponistiti povijest

"Visi sud u Beogradu trebalo bi podsjetiti da su, prije 70 godina, 14. svibnja 1945., na isti dan kada je on donio sramnu odluku o rehabilitaciji, engleski vojnici u Italiji i Austriji zarobili gotovo 30.000 ustasa i cetnika i predali ih jugoslavenskim partizanima. Samo taj podatak jasno govori o tome tko su bili saveznici, a tko neprijatelji, svibnja 1945.", pise u Dacicevu priopcenju.

Srbijanski sef diplomacije smatra da se svijet danas "suocava s pokusajem revizije povijesti i relativizacije pobjeda i poraza, zlocina i kazni", te naglasava kako "odluke suda ne mogu ponistiti povijest".

Visi sud u Beogradu u cetvrtak je usvojio zahtjev za rehabilitacijom cetnickog vode u Drugom svjetskom ratu i ratnog zlocinca Dragoljuba Draze Mihailovica, ponistio presudu kojom je Mihailovic 1946. godine osuden na smrt i vratio mu gradanska prava, te ga progasio nosudivanim. Odluka suda je konacna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali