Ova osmogodišnjakinja zadivila je cijeli svijet

Ova nevjerojatna osmogodišnjakinja odlučila je da neće mirno promatrati patnje onih koji žive u znatno gorim uvjetima od nje. Shvatila je da se najbolje osjeća dok daje i da je drugačiji svijet moguć ako se samo malo potrudimo.

Osmogodišnja Vivienne Harr iz američkog Fairfaxa svojih je 57 dana ljetnih praznika provela radeći limunadu kojom želi promijeniti svijet. Naime, sav prihod od prodaje ovog napitka curica je namijenila za borbu protiv trgovine ljudima diljem svijeta.

Do subote poslijepodne na ovaj je način zaradila 30.000 dolara, a limunade namjerava nastaviti prodavati sve dok ne prikupi 150.000 dolara.

“Teško je pronaći takve stvari. Stvar je u tome da ne možeš oslobađati robove na način da ih tjeraš da rade teže s ciljem da ih se oslobodi”, kazala je ova osmogodišnjakinja novinarima, piše Huffington Post.

‘Počeli smo vjerovati u dobrotu ljudi’

U početku, čašu limunade naplaćivala je dva dolara, ali kako se posao širio, odlučila je ostaviti na kupcima da plate koliko žele u zamjenu za čašu limunade.

“Vjerovali smo u dobrotu ljudi i pokazalo se da su počeli ostavljati i 18 dolara po čaši limunade kada cijena više nije bila fiksna. Ljudima smo govorili: ‘Ostavite onoliko koliko smatrate da je potrebno'”, kazao je otac ove djevojčice.

Za sve one koji imaju želju pomoći ovoj osmogodišnjakinji promijeniti svijet, a ne mogu doći do Fairfaxa po čašu limunade, način mogu pronaći na Vivienneinoj stranici.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr