Play ponuda

OGLASILO SE MINISTARSTVO / Osmero Hrvata u Zambiji platili jamčevinu, ali i dalje ne mogu na slobodu: 'Još nisu ispunjeni svi uvjeti'

Image
Foto: Pixsell/Stringer

Četiri hrvatska para uhićena su prije mjesec dana pod sumnjom u trgovinu djece te korištenje krivotvorenih dokumenata za posvajanje djece iz Konga

14.1.2023.
15:48
Pixsell/Stringer
Play ponuda

Osmero uhićenih Hrvata u Zambiji zbog sumnje u trgovinom djece platilo je jamčevinu, koja je trebala iznositi nešto više od 1.000 eura po osobi.

Ipak, nisu ispunili sve uvjete

"Jamčevina je plaćena, ali još uvijek nisu ispunjeni svi uvjeti za njihov izlazak iz pritvora", rekli su iz Ministarstva vanjskih poslova za Danas.hr.

shimmer fallback
shimmer fallback

No, još uvijek se nalaze četiri hrvatska para nalaze u pritvoru. Uz jamčevinu, uvjet da ih puste na slobodu je i taj da se za svakog od njih nađe još dva svjedoka koji će zajamčiti za njih.

Image
BRANIT ĆE SE SA SLOBODE /

Poznat identitet osmero Hrvata uhićenih u Zambiji; Njihova odvjetnica: 'Čekamo daljnji tijek'

Podsjetimo, osmero Hrvata, odnosno četiri bračna para, uhićeno je početkom prosinca u Zambiji pod sumnjom trgovanja djecom ali i krivotvorenja dokumenata o posvojenju djece iz DR Konga. Već mjesec dana su u pritvoru u gradu Ndoli.

Njihov branitelj Kelvin Silwimba u utorak je uložio zahtjev da se optužene Hrvate pusti da se brane sa slobode uz jamčevinu.

Također, iz Ministarstva vanjskih poslova dodaju da će branitelj po službenoj dužnosti u dogovoru s optuženicima osigurati osobe koje će jamčiti za pritvorene Hrvate.

Play ponuda
Play ponuda