Annalena Baerbock, kandidatkinja Zelenih za kancelara na skorašnjim saveznim izborima u Njemačkoj, rekla je da će se, ako pobijedi, njezin suprug brinuti o njihovoj djeci.

"Odgovornost kancelarova ureda znači biti dostupan danonoćno. To ću moći učiniti jer bi moj suprug uzeo puni roditeljni dopust (postanem li kancelarka)", rekla je 40-godišnja političarka za nedjeljni list Bild am Sonntag.

Imaju dvije kćeri u dobi od 5 i 9 godina

Čelnica stranke Zeleni i njezin suprug Daniel Holefleisch imaju dvije kćeri u dobi od 5 i 9 godina.

Baerbock je naglasila da je njezin partner već odgovoran za odgoj djevojčica i za kućanske poslove: "Moj je suprug preuzeo punu odgovornost i radi od kuće. U proteklih nekoliko godina već je smanjio svoje radno vrijeme jer često napuštam kuću ranije ujutro i vratim se noću", objasnila je.

U završnoj fazi predizborne kampanje, njezin suprug planira ostati u potpunosti kod kuće "također da bi bio ondje kao otac kad naša mlađa kći krene u školu", dodala je.

Suprug je imao prava veta na njezinu odluku

Baerbock je rekla da je njezin suprug imao pravo veta na njezinu odluku da se kandidira za kancelarku, "jer sve to mijenja čitav naš obiteljski život".

Holefleisch trenutno radi kao lobist njemačke poštanske službe Deutsche Post. Ako ona postane kancelarka ili dobije mjesto u saveznom kabinetu nakon saveznih izbora potkraj rujna, suprug će vjerojatno promijeniti radno mjesto, rekla je Baerbock.

"Ako prihvatim državnu službu, vrlo je jasno da moj suprug ondje neće nastaviti raditi", dodala je.