KRIMINALNA ORGANIZACIJA

OKRUTNA MAFIJA: Klan koji je likvidirao Saleta Mutavog ostavio je oružje pokraj Vučićeve kuće

Iza oružja pronađenog u blindiranom vozilu nadomak kuće srpskog premijera Aleksandra Vučića vjerojatno stoji isti mafijaški klan koji se povezuje s nedavnom likvidacijom vođe navijača Partizana.

Klan za koji se vjeruje da je ostavio oružje u blizini Vučićeve kuće, te da je povezan s likvidacijom Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, jedna je od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Srbiji, piše beogradski Blic.

Vođa klana pobjegao u Južnu Ameriku

Iako se taj klan povezuje s nizom likvidacija i šverca narkotika, naročito kokaina, još nitko od njegovih vođa nije procesuiran u Srbiji. Blic piše kako su Sale Mutavi i njegova ekipa ove godine dvaput bili u sukobu sa članovima tog klana. Nakon prvog sukoba jedan od vođa klana otputovao je iz Srbije da bi potom bio uhićen u Južnoj Americi u akciji u kojoj je sudjelovala i američka DEA, tamošnja federalna agencija za suzbijanje narkotika.

Tog se vođu klana povezivalo i s brutalnim ubojstvima, a između njega i ekipe Saleta Mutavog primirje je trajalo do prije dva mjeseca kada jer u Beogradu pretučen jedan Kotoranin za kojeg se vjeruje da je u prisnim odnosima s vođama klana.

ČEKA SE DNK ANALIZA: Dio oružja nađenog u blizini Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH

Veze s crnogorskim klanovima

Blic piše kako saznanja istražitelja ukazuju na to da je vrh te kriminalne organizacije za izvođenje prljavih poslova angažirao ekipu iz Crne Gore – članove kotorskog ‘škaljarskog’ i podgoričkog ‘zagoričkog’ klana, ali kao logističku podršku plaćenim ubojicama koji su, navodno, došli preko Drine.

Srpska je policija raspisala potjernicu za Slavkom Stamatovićem (38), pripadnikom ‘zagoričkog’ klana koji je da psolie ubojstva Saleta Mutavog napustio Srbiju, ali se nije vratio u Crnu Goru.

Jedan od vođa klana povezuje se s likvidacijama Gorana Stavrića (41), zvanog Kljuki, i Marka Mitića (30) u ljeto 2014. na tlu Južne Amerike. Obojica su bili bjegunci od srpskih zatvora, a ubijeni su jer ih je vođa kartela okrivio za ‘pad’ velikih pošiljki kokaina. Zanimljivo je da su i za te likvidacije u Južnoj Americi bili nagažirani plaćeni ubojice, piše Blic.

SRPSKI MINISTAR: ‘Objavljujemo rat mafiji! Vođu Grobara Saleta Mutavog ubila je najorganiziranija banda Balkana’

Odgovorni za desetke likvidacija

Klan se povezuje s više desetaka likvidacija na ovim prostorima, ali i diljem svijeta. Bili su podjednako nemilosrdni prema konkurenciji, ali i svojim članovima. Devedesetih godina prošlog stoljeća zavladali su beogradskim podzemljem tako što su angažirali plaćenike koji su navodno ubili Gorana Vukovića Majmuna, Radeta Ćaldovića Ćentu, Bojana Petrovića i Jusufa Jusu Bulića.

Također se povezuju s ubojstvima nekih policajaca, ali i ministra Pavla Bulatovića i političara Zorana Todorovića Kundaka. O beskrupuloznosti njihovih plaćenika govori i to da su mnoge žrtve ubijene pred brojnim svjedocima.

SUROVI BALKANSKI MAFIJAŠKI RAT: Zbog krađe 200 kg kokaina počeo je krvavi obračun kojem se ne nazire kraj…

Povratak na Net.hr