Play ponuda

OBJAVLJENA SNIMKA TELEFONSKOG RAZGOVORA: / Julija Skripal sestrični rekla da se ona i otac dobro oporavljaju

Image
Foto: AFP
5.4.2018.
15:52
AFP
Play ponuda

Julija Skripal, koja je otrovana u Britaniji zajedno sa svojim ocem Sergejem, nazvala je svoju sestričnu u Rusiju i rekla joj da se oboje oporavljaju te kako očekuje da će ubrzo biti puštena iz bolnice, izvijestili su u četvrtak ruska državna televizija i agencija Interfax.

Državna televizija objavila je u srijedu navečer da se održao taj telefonski razgovor te da je od Julijine sestrične Viktorije Skripal dobila snimku razgovora za koju ne može jamčiti da je autentična. Britanija optužuje Rusiju za trovanje nervnim otrovom, a Moskva odbacuje te optužbe. Nakon napada 4. ožujka otac i kći bili su u kritičnom stanju, ali je bolnica u kojoj su na liječenju priopćila 29. ožujka da je Juliji sve bolje, dok je BBC izvijestio, pozivajući se na izvore, da je ona "pri svijesti i razgovara". Državna televizija i Interfax javljaju da je Julija Skripal navodno nazvala Viktoriju u srijedu navečer i da joj je rekla: "Sve je dobro, sve se može riješiti, svima je bolje, svi su živi".

Na pitanje o zdravstvenom stanju svog oca, Julija je navodno rekla: "Sve je dobro, on se sada odmara, spava. Zdravlje je dobro, nitko nema problema koji se ne mogu riješiti. Uskoro ću izaći (iz bolnice)". Viktorija Skripal, Julijina sestrična i Sergejeva nećakinja, kazala je da planira otputovati u Englesku te da će pokušati vratiti Juliju u Rusiju.

Play ponuda
Play ponuda