OBJAVILI POLICIJSKE SNIMKE UBOJSTVA GEORGEA FLOYDA: / Evo što je policajac odgovorio na kritiku prolaznika o pretjeranoj sili

Na suđenju policajcu Dereku Chauvinu koji je u svibnju 2020. svojim postupanjem doveo do smrti Georgea Floyda puštene su snimke policijskih kamera te ispitani prolaznici

1.4.2021.
9:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Svega nekoliko trenutaka nakon što je hitna pomoć 25. svibnja prošle godine odvezla Georgea Floyda pokušavajući mu spasiti život, bivši policajac Derek Chauvin pokušao je jednom svjedoku objasniti zašto je koljenim prignječio Floydov vrat. Na snimci koja je puštena trećeg dana suđenja Chauvinu, čuje se glas 61-godišnjeg Charlesa McMilliana kako je policajcu govorio da se "makne s njegova vrata". Kasnije mu je prigovorio, jer "ono što je vidio nije bilo u redu".

"To je vaše mišljenje. Morali smo ga kontrolirati jer je povelik. Izgleda da je na nečemu", odgovorio mu je Chauvin ulazeći u policijsko vozilo. Sve je to zabilježila kamera na njegovoj opremi, a snimka je deset mjeseci nakon Floydova ubojstva prvi put javno objavljena, piše CNN.

Nakon puštanja snimke, sucima je pušteno još snimki s policijskih kamera. Na snimkama se vidi da se Floyd bori za dah i uporno govori da ne može disati. Suci su još saslušali nekolicinu slučajnih prolaznika koji su za vrijeme inceidenta komunicirali s Floydom.

Bivši policajac Chauvin izjasnio se nevinim na optužbu za ubojstvo drugog i trećeg stupnja. Njegov odvjetnik Eric Neslon poručio je da je cijeli slučaj složeniji od pukih dokaza s videosnimki te dodao kako je Chauvin slijedio smjernice policijske obuke za uporabu sile. Na kraju je ustvrdio da Floyd nije umro od gušenja, već od kombinacije konzumiranja droga i lošeg zdravlja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali