NEVJEROJATAN SLUČAJ / Oteta kao beba, pronašla svoju obitelj nakon 17 godina

Mladu Južnoafrikanku otetu dok je bila beba pronašla je njezina obitelj 17 godina kasnije zahvaljujući nevjerojatnom slučaju, objavila je policija u petak.

28.2.2015.
11:56
VOYO logo

Na povratku u školu u siječnju učenici su primijetili frapantnu sličnost između dviju učenica u svojoj školi u Cape Townu. DNK analiza utvrdila da su dvije djevojke doista sestre, kćeri Celeste i Mornea Nursea.

Starija sestra Zephany ukradena je na odjelu rodilja uz zaspalu majku, kad je imala tri dana, u travnju 1997., objavili su južnoafrički mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roditelji koji su potom imali još troje djece, svake su godine slavili rođendan svoje nestale kćeri, i nikad nisu gubili nadu da će je jednog dana pronaći.

Zephany je odrasla s drugim imenom i drugim roditeljima ne znajući da nije njihova kći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali kad je njezina mlađa biološka sestra Cassidy Nurse došla u istu školu u siječnju, učenike je začudila velika sličnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cassidy je potom o toj djevojci koja joj je toliko sličila pričala roditeljima koji su je pozvali na piće te potom pozvali policiju.

I ne znajući obitelj Nurse živjela je sasvim blizu svoje nestale kćeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik pokrajinske policije Andre Traut objavio je u petak da je uhićena 50-godišnja žena bez druge djece.

"Osumnjičena je optužena za otmicu, prijevaru i povredu prava djeteta jer se lažno predstavljala biološkom majkom djeteta", kazao je policajac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oteta kći povjerena je socijalnoj službi, koja mora pružiti psihološku podršku djevojci kako bi je pripremila za novi život, objasnila je pokrajinska vlada.

Nurseovi su nadaju da će moći proslaviti 18. rođendan Zephany zajedno s njom 28. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo