OGLAS

do potpune pobjede / Netanyahu: 'Izrael mora nastaviti s ofenzivom u Gazi. Moramo osloboditi naše taoce'

Image

Samo nastavak vojnog pritiska, do potpune pobjede, rezultirat će oslobađanjem svih naših taoca. Nećemo propustiti nijednu priliku da ih vratimo kući, rekao je Benjamin Netanyahu

12.2.2024.
10:35
VOYO logo

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u ponedjeljak da Izrael neće propustiti nijednu priliku da oslobodi još taoca iz Gaze, naglasivši da je vojni pritisak do "potpune pobjede" nad Hamasom potreban za ispunjavanje tog cilja.

To je priopćenje objavljeno nakon što su izraelske posebne snage oslobodile dvoje taoca u operaciji u Rafahu, gradu u Pojasu Gaze blizu granice s Egiptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Samo nastavak vojnog pritiska, do potpune pobjede, rezultirat će oslobađanjem svih naših taoca. Nećemo propustiti nijednu priliku da ih vratimo kući", rekao je Benjamin Netanyahu u izjavi.

"Pozdravljam naše hrabre vojnike u odvažnoj akciji koja je dovela do njihova oslobađanja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆNA RACIJA /

U izraelskom granatiranju Rafaha najmanje 52 mrtvih. Vojska: Oslobodili smo dvoje taoca

Image
NOĆNA RACIJA /

U izraelskom granatiranju Rafaha najmanje 52 mrtvih. Vojska: Oslobodili smo dvoje taoca

Posljednjih mjeseci Rafah je postao grad u koji se smjestila većina palestinskih izbjeglica koji su ostali bez domova nakon izraelskog bombardiranja sjevernog dijela Pojasa Gaze te se u njemu prema procjeni Ujedinjenih naroda trenutačno nalazi 1,4 milijuna ljudi.

Izrael je ranije objavio da planira ofenzivu na taj grad unatoč protivljenju međunarodne zajednice i humanitarnih organizacija, pa i Sjedinjenih Država kao najvećeg saveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No obećao je siguran prolaz za civile.

Ministarstvo zdravstva Hamasa objavilo je u ponedjeljak da je u izraelskoj operaciji na Rafah poginulo najmanje 67 Palestinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte video: Objavljene snimke s nadzornih kamera: 'Prerušeni izraelski komandosi upali u bolnicu i ubili tri mladića'

Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo