PROMJENA VODSTVA

NEOČEKIVANI POTEZ: Vlasnici Nove TV i N1 Televizije najavili tko će preuzeti čelne pozicije

Američka investicijska grupa KKR, vlasnik telekomunikacijske i medijske grupe United Group koja u svom portfelju, između ostalih, ima N1, Sport Klub, a odnedavno i Novu TV, imenovala je dvojicu direktora koji će naslijediti Henryja Kravisa (na glavnoj fotografiji) i Georgea Robertsa. Njih dvojica su među osnivačima privatne investicijske tvrtke teške 128 milijardi dolara.

PROMJENE NA MEDIJSKOM TRŽIŠTU: Vlasnici N1 televizije i Sport Kluba kupili Novu TV i slovenski Pop TV za 230 mil. €

Iako se planovi oko promjena na vrhu rijetko kada javno najavljuju u financijskoj industriji, sada je poznato kako su Scott Nuttal i Joseph Bae imenovani supredsjedateljima i šefovima operativnih direktora te članovima upravljačkog vijeća. Dvojac, za kojeg se već dulje nagađa kako će preuzeti tvrtku, bit će zaduženi za vođenje svakodnevnih operacija.

Kravis i Roberts (obojica stariji od 70 godina) ostaju na čelu kao supredsjednici i generalni direktori. Oni su osnovali KKR 1976. godine, a proslavili su se 1988. kupovinom konglomerata RJR Nabiscoa za 25 milijardi dolara, koja je opisana i u bestseleru “Barbari pred vratima”.

Ovo je prvi puta da je KKR jasno najavio tko će preuzeti njihovo mjesto, ističući kako su imenovanja “važna za budućnost” jer KKR želi osigurati “pravi tim ljudi” koji će “brinuti za klijente još mnoga desetljeća”, prenosi Financial Times.

 

Povratak na Net.hr