OGLAS

USUGLASILI SE / Nekoliko minuta prije isteka, Izrael i Hamas produljili primirje za još jedan dan

Image
Foto: Profimedia

Hamas, koji je u srijedu oslobodio 16 talaca u zamjenu za oslobađanje 30 Palestinaca iz izraelskih zatvora, u izjavi je rekao da će se primirje nastaviti sedmi dan.+

30.11.2023.
7:32
Profimedia
VOYO logo

Izrael i Hamas usuglasili su se u četvrtak o produljenju prekida vatre za najmanje još jedan dan, nekoliko minuta prije isteka šestodnevnog primirja.

Izraelska vojska rekla je u priopćenju da će se primirje produljiti zbog nastojanja posrednika da nastave proces oslobađanja talaca držanih u Gazi u zamjenu za palestinske zarobljenike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamas, koji je u srijedu oslobodio 16 talaca u zamjenu za oslobađanje 30 Palestinaca iz izraelskih zatvora, u izjavi je rekao da će se primirje nastaviti sedmi dan.

Ranije u četvrtak je ta militantna skupina koja vlada Pojasom Gaze objavila da je Izrael odbio u zamjenu za daljnje produženje primirja primiti sedam žena i djece koje Hamas drži kao taoce, kao i tijela još troje za koje palestinski militanti tvrde da su ubijeni tijekom izraelskog bombardiranja enklave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
do sad oslobodili 51 /

FOTO Ovo su taoci koje je Hamas oslobodio: Ema i Yuly više vole kamione od lutaka, Karina se 2 godine bori s rakom

Image
do sad oslobodili 51 /

FOTO Ovo su taoci koje je Hamas oslobodio: Ema i Yuly više vole kamione od lutaka, Karina se 2 godine bori s rakom

Glasnogovornik izraelske vojske Doron Spielman također je ranije rekao da nije postignut dogovor o sljedećim taocima koji će biti oslobođeni.

"Stoga, ako ovaj okvir istekne, izraelska vojska (…) je u potpunosti pozicionirana i spremna ponovno pokrenuti vojne operacije protiv Hamasa u Pojasu Gaze", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozivajući se na dužnosnike, izraelski mediji izvijestili su da će vojska nastaviti s napadima na Gazu u sedam ujutro po lokalnom vremenu, ako vlada do tog vremena ne dobije popis talaca koje treba osloboditi, a koji ispunjavaju njezine kriterije.

Oružano krilo Hamasa poručilo je svojim borcima u Pojasu Gaze da budu spremni za nastavak bitke s Izraelom ako se privremeno primirje ne produlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao odgovor na brutalni napad Hamasovih militanata na Izrael 7. listopada u kojem je prema procjenama ubijeno 1200 ljudi, a 240 ih uzeto za taoce, Izrael je u proteklih sedam tjedana, a do početka primirja, snažno bombardirao Gazu, u kojoj se odvija humanitarna katastrofa, a prema podacima tamošnjih vlasti ubijeno je više od 15 tisuća ljudi, od čega 40 posto poginulih čine djeca.

POGLEDAJTE VIDEO: Emily (9) je rođendan dočekala kao taokinja Hamasa: Otac je mislio da su je ubili, nakon 50 dana je napokon slobodna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru