'NE PRILAZI, POBIĆU VAS SVE!': / Upao s bombom i prstom na okidaču na sastanak gradonačelnika uz granicu Hrvatske i BiH

'U jednom trenutku iskoristio sam njegovu nepažnju, ni sam ne znam kako sam mu uspio uzeti bombu i baciti je na obližnje boćalište'

12.5.2021.
15:17
YouTube/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Muškarac T. Z. iz Gabele 6. svibnja prekinuo je s bombom u ruci sastanak Mjesne zajednice Gabela Polje u kući Luje Ilića, koji se odvijao uz granicu Hrvatske i BiH. Na sastanku su bili, između ostalih, gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije Donko Jović te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Pokušaj napada, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nije bio politički motiviran. Prethodile su mu "lokalne razmirice i nesuglasice koje je T. Z. otprije imao s gradonačelnikom Čapljine". Ilić je u razgovoru za Jutarnji list ispričao kako je došlo do napada te kako je napadača uspio savladati.

Istaknuo je da je napadač nepozvan došao u njegovu kuću, da je meta napada bio Vidić te da je imao pravu bombu i prst na osiguraču. "Krenuo sam prema njemu, a on je uzviknuo: 'Ne prilazi, pobiću vas sviju'. Bio je vidno alkoholiziran i dozivao je Vidića i Jovića. U jednom trenutku iskoristio sam njegovu nepažnju, ni sam ne znam kako sam mu uspio uzeti bombu i baciti je na obližnje boćalište. Nekako sam ga oborio na beton, zbog čega se i ozlijedio. Bomba na svu sreću nije eksplodirala jer je osigurač bio napola izvučen", rekao je Ilić.

Razmontiranu bombu predao policiji

On je bombu kasnije razmontirao i predao policiji. Kaže da je srcem išao na nju. "Pomislio sam, ljudi su moji gosti u mojoj kući. Ako će nekoga raznijeti, neka mene raznese", dodao je. Naglasio je da osobno poznaje T. Z.-a s kojim je u korektnim odnosima. Jutarnji list neslužbeno doznaje da je T. Z. u pritvoru zadržan 48 sati nakon čega je bio i hospitaliziran te je potom pušten na kućnu njegu.

Gradonačelnik Metkovića rekao nam je da ne zna ništa o napadač ni o motivima. Napadu nije svjedočio do kraja jer je "baš bio na odlasku", tvrdi. "Sastanak je održan na poziv mjesne zajednice, a tema je bila obrana od poplave i gradnja nasipa. To nije prvi takav sastanak na tu temu", rekao je Milan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali