RIZIK OD CUNAMIJA

NASTAVLJA SE POTRAGA ZA ŽRTVAMA U INDONEZIJI: Nakon razornog potresa preminulo je barem 45 ljudi

Nakon jučerašnjeg potresa na indonezijskom otoku Sulawesiju spasioci nastavljaju tragati za žrtvama koje bi i dalje mogle biti zarobljene pod ruševinama

Spasioci su u subotu na indonezijskom otoku Sulawesiju nastavili tragati za ljudima zarobljenima ispod ruševina nakon što je razorni potres u petak usmrtio barem 45 ljudi, ranio stotine, a tisuće su se u strahu dale u bijeg s područja koje je i u subotu pogodio novi jaki potres.

Indonezijska agencija za ublažavanje posljedica katastrofa rekla je da od naknadnog potresa magnitude 5 u subotu nema većih šteta u okruzima Mamuju i Majene na zapadu Sulawesija, dan nakon što je područje pogodio potres magnitude 6,2.

RAZORAN POTRES POGODIO INDONEZIJU: Bolnica sravnjena sa zemljom, liječnici i pacijenti ostali zatrpani

Nastavlja se potraga za mogućim žrtvama

Šef agencije Doni Monardo rekao je televiziji Kompas da se nastavlja potraga za žrtvama koje bi i dalje mogle biti zarobljene pod ruševinama. Više od 820 ljudi je ozlijeđeno i oko 15.000 je evakuirano, rekla je agencija. Neki su zatražili utočište u planinama, dok su drugi otišli u krcate evakuacijske centre, rekli su svjedoci.

Potres u petak i naknadni potresi oštetili su više od 300 domova i dva hotela te su urušili bolnicu i ured regionalnog guvernera u kojemu je pod ruševinama zarobljeno još nekoliko osoba. Prilaz gradu Makassaru i dalje je odsječen, rekao je Arianto Ardi iz spasilačke agencije, dodavši da će se potraga usredotočiti na hotele.

Dwikorita Karnawati, direktorica indonezijske agencije za meteorologiju i geofiziku, rekla je u subotu Metro TV-u da je moguć novi potres magnitude i do 7 te je upozorila stanovnike da se drže dalje od obala zbog rizika od cunamija.

Indonezija je na trusnom području Pacifičkog vatrenog prstena. Godine 2018. razorni potres magnitude 6.2 i naknadni tsunami pogodili su grad Palu, na Sulawesiju, usmrtivši tisuće ljudi.

[VIDEO] JEZIVI PRIZORI, SVE JE U RUŠEVINAMA: Razoran potres pogodio Indoneziju; Stručnjaci upozorili na veliku opasnost koja tek prijeti

Povratak na Net.hr