NAPUŠTENI MALIŠAN: / Roditelji ostavili dijete (4) u bolnici, nitko ga nije obišao 13 mjeseci

U novosadskoj Dječjoj bolnici više od godinu dana leži četverogodišnji dječak kojeg su roditelji napustili. Mališan je bolestan d rođenja, a prolazio je i kroz teške operacije.

3.2.2016.
11:56
Thinkstock/Ilustracija, Simon Ingate
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U novosadskoj Dječjoj bolnici već 13 mjeseci leži četverogodišnji dječak kojeg su napustili. Dječak je teško bolestan od rođenja, a o njemu se brinu i pacijenti koji dolaze i odlaze. Upravo oni priču o mališanu iznijeli su i za B92 tvrdeći da su ga željeli posvojiti, ali da im to nije dozvoljeno.

"Ležala sam s kćeri ljetos u bolnici i vidjevši situaciju u kojoj je mališan, kupila sam mu odjeću i hranu. Kad smo izašle iz bolnice, nastavila sam mu donositi hranu, ali nam je nakon nekog vremena zabranjeno dolaziti s obzirom da nismo u srodstvu", priča majka koja je željela ostati anonimna. Dodaje kako se nitko od obitelji nije zanimao za mališana, a to neslužbeno potvrđuje i osoblje bolnice.

Novosađanka, koja trenutno radi u Francuskoj, a koja je zbog liječenja djeteta u toj bolnici također željela ostati anonimna, kaže da je dječaka željela usvojiti, ali da joj je socijalna radnica u bolnici rekla da nema dovoljno dobre uvijete te da nije specijalizirani hranitelj.

"Događa se da roditelji ostave djecu i ne vrate se"

"Molili smo da nas puste da dolazimo makar vikendom, ali nam nisu dali. Zbog svih pritisaka morala sam odustati od te borbe", priča ona dodajući da je uz dječaka bila kada je prolazio teške operacije te da su se i ona i kćer vezale za dječaka.

Direktor Dječje bolnice dr Slobodan Grebelinger kaže da se događa da roditelji ostave djecu i ne vrate se. "Zbog takvih slučajeva zovemo socijalne radnike, ali naš posao je samo liječenje djece, a oni se brinu o ostalom", prokomentirao je ne želeći iznositi detalje o slučaju 4-godišnjeg mališana.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali