Play ponuda

NAPADAČ IZ KOELNA POLICAJCU: / "Ja sam Sirijac. Morate se lijepo odnositi prema meni. Pozvala me gđa. Merkel"

Image
Foto: AFP, MAJA HITIJ

Neki od muškaraca koji su sudjelovali u masovnom nasrtaju na žene u njemačkom Koelnu na dočeku Nove godine, tvrde da su sirijske izbjeglice.

7.1.2016.
19:51
AFP, MAJA HITIJ
Play ponuda

Napad je čini se bio ozbiljniji nego se isprva činilo jer su izvori iz policije ustvrdili da je moglo biti i mrtvih tu noć.

"Ne možete mi ništa"

Prema policijskom izvješću kojeg je objavio njemački Bild, jedan od prijestupnika kazao je policajcu: "Ja sam Sirijac. Morate se lijepo odnositi prema meni. Pozvala me gospođa Merkel". Jedan je pak potrgao dozvolu boravka ispred policajaca i rekao: "Ne možete mi ništa, sutra mogu izvaditi novu".

Lokalni mediji citiraju policijske šefove koji su potvrdili da je u njihove postaje dovedena nekolicina muškaraca koji su u Njemačkoj tek nekoliko tjedana, 14 Sirijaca i jedan Afganistanac:

" To je istina. Iako boli", kazao je izvor The Expressu.

Merkelini kritičar podsjećaju na porast prijavljenih seksualnih napada i pljački u Koelnu, Hamburgu, Frankfurtu i Stuttgartu, javlja Telegraph.

Napad na žene u Koelnu bio je toliko silovit da se napadači nisu prestrašili i pobjegli kad je stiglo pojačanje od stotinu policajaca na željeznički kolodovor.

"Žene su se morale probijati kroz masu pijanih muškaraca"

"Kad smo stigli bacali su petarde na naša vozila. Na ulazu u katedralu stajalo je tisuću ljudi, većinom muškarci migrantskog porijekla koji su bacali petarde i boce na gomilu. Oko 10.45 sati dvorište se napunilo ljudima. Žene su doslovno morale bježati i probijati se kroz masu pijanih muškaraca, na način na koji je to teško opisati. Policija nije mogla reagirati na sve napade, bilo ih je previše u isto vrijeme", citira Bild policijsko izvješće.

Policija je konačno ratjerala rulju oko 12.15 sati ali nasilje se preselilo u susjedne ulice. Žene su bježale prema policiji u suzama i prijavljivale seksualne napade.

Dvije maloljetnice grupno silovane na jugu zemlje

Do sada je podignuta 121 prijava a 16 napadača je identificirano sa snimke.

Image
JEZA U KOELNU: /

Policija identificirala 16 muškaraca i zaprimila 121 prijavu žena

Image
JEZA U KOELNU: /

Policija identificirala 16 muškaraca i zaprimila 121 prijavu žena

Ovaj bi incident mogao imati nesagledive posljedice na dosadašnju politiku 'otvorenih vrata' premijerke Anglele Merkel, no njeni ministri tvrde da nema dokaza da su u napadu sudjelovali neki od milijun nedavno pristiglih migranata.

U odvojenom napadu u južnoj Njemačkoj trojica Sirijaca uhićena su zbog grupnog silovanja dvije tinejdžerice na dočeku Nove godine.

Play ponuda
Play ponuda