NAKON POŽARA I POPLAVA, AUSTRALIJA JE SUOČENA S NOVOM NEPOGODOM: / Zemlju su preplavile tisuće žohara, a pazite gdje se skrivaju

Image

Vlasti i australski mediji su podijelili snimku iz odvoda jedne kuće na kojoj se vide tisuće žohara kako bi upozorile stanovništvo na najezdu žohara i natjeralo ih da provjere svoje odvode

29.2.2020.
8:19
Screneshot: Facebook/Daily Mail Australia

Nakon katastrofalnih požara i obilnih poplava koje su u proteklih nekoliko mjeseci zahvatile Australiju, ovaj je kontinent doživio još jednu elementarnu nepogodu. Naime, zbog vlažnih vremenskih uvjeta uzrokovanih obilnim padalinama i poplavama u cijeloj je zemlji pogodovao najezdi žohara.

Vlasti i australski mediji, poput News.coma, podijelili su strašnu snimku kompanije Nuflow Technologies iz Gold Coasta, koja se bavi popravcima i zamjenom kanalizacijskih cijevi. Oni su ispod jedne kuće u tom gradu snimili odvodnu cijev u kojoj su se nalazile tisuće žohara. U kompaniji kažu kako se zbog padalina u odvodnim cijevima množe komarci i žohari koji mogu lako završiti u domovima, ako su cijevi napukle ili neispravne.

Žohari iz cijevi izlaze pri suhom vremenu u potrazi za hranom, a vlasti upozoravaju stanovnike da provjere svoje odvodne cijevi kako ne bi imali posla s ovim napasnicima koji prenose zarazne bolesti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno