VIDEO: Najmlađa majka na svijetu rodila je s 5 godina!

U bolnicu u Peruu ušetala je umorna, čupava Indijanka s podnožja Anda. Za ruku je vodila sramežljivu djevojčicu neobično velikog trbuha.

Upirući prstom u djevojčicu, Indijanka je zamolila liječnika da istjera iz nje zle duhove koji su je zaposjeli. Liječnik je bio uvjeren da ima tumor abdomena, no onda je došao do zapanjujućeg otkrića – djevojčica je u osmom mjesecu trudnoće.

Kako bi potvrdio svoju “dijagnozu”, liječnik je tada 5-godišnju Linu Medinu odveo specijalistu. Mjesec i pol kasnije, 15. svibnja 1939. godine, Lina je rodila dječaka carskim rezom s obzirom da je imala premalu zdjelicu. Operacija je obavljena uz anesteziju.

Njezin slučaj do u detalje je dokumentirao doktor Edmundo Escomel u La Presse Medicaleu, kao i činjenicu da su djevojčici u 4. godini počele rasti grudi, a u 5. godini sazrele kosti potrebne za iznošenje trudnoće.

//www.youtube.com/embed/L-RNp6vCnjw

‘Nikada nije otkrila oca svoga djeteta’

Linin je sin po rođenju težio 2,7 kilograma te je po njezinom liječniku nazvan Gerardo. Rastao je u uvjerenju da mu je Lina sestra, a tek je u 10. godini saznao da mu je majka. Odrastao je zdrav, no preminuo je u dobi od 40 godina od bolesti koštane srži.

Lina nikada nije otkrila oca svoga djeteta, ni okolnosti u kojima je zatrudnjela. Dr. Escomel u svom je izvještaju zapisao tek kako Lina “nije mogla dati precizne odgovore”.

Linin otac je kasnije uhićen pod sumnjom za silovanje i incest, no pušten je zbog nedostatka dokaza. Medina se kasnije udala za Raula Jurada koji je postao otac njezinom drugom sinu 1972. godine. Živjeli su u siromašnoj četvrti Lime poznatijoj kao Mali Chicago. 2002. godine odbila je dati Reutersu intervju o svojoj prvoj trudnoći.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr