Play ponuda

Na Haitiju umrlo gotovo 140 osoba, sumnja se na koleru

shimmer fallback

Haićanske zdravstvene vlasti obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju o 138 smrtnih ishoda od 1526 slučajeva oboljenja u regiji Lower Artibonite, sjeverno od glavnog grada Pora-au-Princea.

22.10.2010.
9:59
Play ponuda

Bolnice u regiji Lower Artibonite su pretrpane oboljelima s akutnom dijarejom, a žrtve umiru od ubrzanog dehidriranja, ponekad u roku od samo nekoliko sati.

Međunarodne medicinske ekipe, koje se u toj karipskoj zemlji nalaze od katastrofalnog potresa koji je 12. siječnja ove godine izazvao ogromna razaranja, priskočile su u pomoć.

WHO i UN još nisu potvrdile da se radi o koleri, budući da još čekaju konačne rezultate laboratorijskih ispitivanja uzoraka uzetih od žrtava i oboljelih, rekao je UN-ov glasnogovornik za humanitarna pitanja u Haitiju.

Ranije su haićanski zdravstveni dužnosnici priopćili kako prvi testovi upućuju na koleru.

Ova epidemija je najozbiljniji zdravstveni problem koji je pogodio siromašnu karipsku zemlju nakon razornog potresa iz siječnja kada je živote izgubilo 300.000 ljudi, a 1,5 ih je ostalo bez krova nad glavom.

Kolera je akutna bolest, koja se prenosi putem zagađene vode i hrane. Izaziva jaku dijareju i, ako se odmah ne započne s liječenjem, završava fatalno u roku od nekoliko sati.

Prethodni članak:

arti-201007080145006

Play ponuda
Play ponuda