NEVJEROJATNA DARKOVA PRIČA / Pomoću pile i kliješta pobjegao je iz zatvora, pa pola života bježao autralskoj policiji

Darko Dešić je od 1. kolovoza 1992. do prošle nedjelje živio u progonstvu, jer je pobjegao iz zatvora, a na kraju se sam odlučio predati

17.9.2021.
8:59
New South Wales Police
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Darko Dešić proveo je gotovo pola života u progonstvu. No, nije riječ o ratnoj, već o kriminalnoj priči. On je odslužio tek 13 mjeseci od tri i pol godine kazne, koje mu je australski sud dosudio zbog uzgajanja marihuane.

Odlučio je, i uspio, 1. kolovoza 1992. pomoću pile za željezo i kliješta pobjeći iz zatvora Grafton u Novom Južnom Walesu. Australska policija organizirala je veliku i bezuspješnu potragu. Zaključili su da je navodno pobjegao u okolicu Sydneyja, gdje je radio kao majstor, piše ABC News.

Živio je u mjestu Avalon, no kako su zbog pandemije sve tvrtke i obrti bili zatvoreni, postalo mu je teško plaćati najam stana, iz kojeg je naposljetku izbačen. Potom je spavao na plažama, ali je, sa 64 godine na leđima, shvatio da bi mu bilo bolje biti iza rešetaka na toplom.

Prošle se nedjelje, nakon 29 godina bijega, predao policiji. Dočekala ga je optužnica za bijeg. Zahtjev za jamčevinom mu je odbijen, a na sudu bi se trebao pojaviti tijekom rujna.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali