ODRICANJE KONTROLE / Musk ne staje s otkazima na Twitteru, sada su na udaru dva važna odjela

Image
Izvor: Profimedia

Twitter je otpustio približno 3700 zaposlenih početkom studenog u Muskovim mjerama rezanja troškova, a stotine su kasnije dale otkaze

7.1.2023.
23:52
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

 Twitter Inc je napravio daljnje rezove u svojim sigurnosnim timovima koji se bave moderiranjem globalnog sadržaja te u odjelu koji je povezan s govorom mržnje i uznemiravanja, izvijestio je u subotu Bloomberg. Došlo je do najmanje desetak rezova u petak navečer u uredima tvrtke u Dublinu i Singapuru, izvijestio je Bloomberg News pozivajući se na izvore upoznate s događanjima.

Među otpuštenima s društvene platforme koju je kupio Elon Musk je Nur Azhar Bin Ayob, razmjerno nedavno zaposlen kao s nadležnošću za azijsko-pacifičku regiju, i  Analuisa Dominguez, viša direktorica Twittera za politiku prihoda, izvijestio je Bloomberg.

Radnici koji se bave dezinformacijama, globalnim zahtjevima i državnim medijima na Twitteru također su dobili otkaz.

Potvrdili otkaze ali ne i odjele

Twitterova potpredsjednica za povjerenje i sigurnost, Ella Irwing, potvrdila je Reutersu da je Twitter napravio određene rezove u petak navečer, no nije otkrila detalje. "Imamo tisuće ljudi u timovima za sigurnost i povjerenje koji rade na moderiranju sadržaja i nije došlo do rezova u timovima koji to rade na dnevnoj bazi", rekla je mailom.

Neki rezovi, dodala je, bili su u područjima nedovoljno velikim za daljnji razvoj ili gdje je imalo smisla konsolidirati se. Twitter je otpustio približno 3700 zaposlenih početkom studenog u Muskovim mjerama rezanja troškova, a stotine su kasnije dale otkaze.

Tvrtka je prošli mjesec također pogođena tužbom u kojoj se tvrdi da je Twitter Inc tijekom rezova disproporcionalno ciljao ženske zaposlenice.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču