MUSK I NJEGOVA 'KUTIJICA' / Treći je najbogatiji čovjek na svijetu, a pogledajte gdje živi: Ovo ima 35 kvadrata, a tek koliko košta...

Musk je svoje nekretnine počeo rasprodavati prošloga ljeta rekavši kako se želi odreći većine posjeda i fokusirati se na misiju na Mars

7.7.2021.
18:44
Profimedia

Elon Musk (50) treći je najbogatiji čovjek na svijetu, a bez obzira na to, odabrao je život u malenom domu vrijednom tek 50.000 dolara. Riječ je zapravo o prikolici smještenoj na imanju njegovog SpaceX-a u Teksasu. Musk je u posljednjih godinu dana rasprodao većinu svojih nekretnina, a na Twitteru je nedavno objavio kako mu je novi dom "skromna unajmljena kuća" koja košta manje od automobila Tesla Model S.

Iako nema pouzdanih podataka, pretpostavlja se da čovjek "težak" 167,3 milijarde dolara živi u modularnoj kući od 35 kvadrata koju je, čini se, sklopila kompanija Boxabl. Musk to nije potvrdio, ali kako piše Daily Mail, na Google Earth snimci vidi se objekt kakve spomenuta kompanija inače postavlja.

Sve u jednoj prostoriji

Riječ o malim i moderno uređenim kućama koncipiranima tako da se dnevna soba, kuhinja i spavaća soba zapravo nalaze u istoj prostoriji, a ono što je odvojeno je kupaonica. Kuća se gradi od betonskih panela i čelika, a može se postaviti bilo gdje.

Muskova kuća navodno nosi naziv Boxabl Casita iako je kompanija u studenom objavila kako je tu kuću izgradila za "tajnog kupca" u Boca Chici.

Suosnivač tvrtke Galiano Tiramani izjavio je kako im je cilj masovna proizvodnja cjenovno prihvatljivih stambenih objekata:

"Kuće želimo učiniti pristupačnijima nego ikad", dodaje.

Sve prodaje samo da ode na Mars

Musk je svoje nekretnine počeo rasprodavati prošloga ljeta rekavši kako se želi odreći većine posjeda i fokusirati se na misiju na Mars.

"Prodajem većinu materijalnih stvari. Neću posjedovati ni kuću", napisao je u svibnju 2020.

Posljednje što je stavio na prodaji bila je kuća na kalifornijskoj obali za koju traži 37,5 milijuna dolara. Dosad ju je uglavnom iznajmljivao za organizaciju raznih događanja, sada bi ju želio prodati velikoj obitelji koja bi tamo živjela.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen