IMAJU 20-30 MILIJUNA PUTNIKA / Možete li vjerovati? U ovoj zračnoj luci već trideset godina nije izgubljen ni jedan kofer

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

A osoblje zračne luke u KIX-u ne smatra neobičnim pažljivo rukovanje putničkom prtljagom

3.5.2024.
9:15
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Dok se zračne luke natječu za titulu najbolje zračne luke na svijetu, jedna se zračna luka fokusira na drukčiji superlativ.

Naime, u japanskoj međunarodnoj zračnoj luci Kansai (KIX) u Izumisanu već trideset godina poslovanja, nije se izgubila ni jedna torba ili kofer. Važno je naglasiti da imaju najmanje 20-30 milijuna putnika svake godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju za javnost, sedma po veličini japanska zračna luka, smještena u prefekturi Osaka, rekla je da niti jedan komad putničke prtljage nije izgubljen od otvaranja u rujnu 1994. godine. U isto vrijeme, Skytrax, britanska web stranica za rangiranje, prepoznala je Kansai kao zračnu luku s najboljim rukovanjem prtljagom na svijetu, piše Fenix Magazin.

Osim kašnjenja i otkazanih letova, nedostatak osoblja također dovodi do kaosa s koferima. Toga u Izumisanu kao da nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A osoblje zračne luke u KIX-u ne smatra neobičnim pažljivo rukovanje putničkom prtljagom.

"Ne osjećamo se kao da smo učinili nešto posebno", rekao je za CNN Kenji Takanishi, službenik za odnose s javnošću u međunarodnoj zračnoj luci Kansai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radili smo kao i obično. Mi samo obavljamo svoj svakodnevni posao i po tome smo prepoznati.”

A pažljivi zaposlenici zračne luke sigurni su: ako se komad prtljage izgubi na putu do KIX-a ili iz njega, to može biti samo greška dotičnog zračnog prijevoznika, a ne same zračne luke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova zračna luka ove je godine rangirana kao 18. najbolja zračna luka na svijetu – iza svojih susjeda u Tokiju, Narite (peta) i Haneda (četvrta).

POGLEDAJTE VIDEO: Splitska zračna luka ima novo ime, mišljenja su podijeljena:'Koga briga, avioni će ionako letjeti'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo