ISTRAŽUJE SE VEZA / Mlada Slovenka u teškom stanju od posljedica moždanog udara: Prije manje od dva tjedna primila je cjepivo Johnson&Johnson

Utvrdi li se da je između moždanog udara dvadesetogodišnjakinje i cijepljenja bilo uzročno-posljedične veze, bit će to drugi takav slučaj u Sloveniji

28.9.2021.
18:02
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Iako je Slovenska televizija prvo objavila kako je mlada Slovenka umrla od posljedica moždanog udara manje od dva tjedna nakon što je cijepljena protiv covida-19 cjepivom proizvođača Johnson&Johnson, pozivajući se na još uvijek neslužbene informacije, kasnije su se ispravili navodeći da je u teškom stanju.

Utvrdi li se da je između moždanog udara dvadesetogodišnjakinje i cijepljenja bilo uzročno-posljedične veze, bit će to drugi takav slučaj u Sloveniji. Službene informacije trebale bi biti iznesene u utorak navečer.

Slovenka s diplomatskom putovnicom, mlada žena i supruga slovenskog diplomata stacioniranog u Bruxellesu umrla je krajem svibnja ove godine, nakon što je primila cjepivo protiv covida-19 koje je razvila tvrtka Johnson&Johnson, kad su članove slovenskih misija i diplomate u Bruxellesu cijepili slovenski infektolozi.

Liječnici u Bruxellesu tada su joj dijagnosticirali duboku vensku trombozu te propisali terapiju, ali je umrla u bolnici nakon što je više dana bila u kritičnom stanju. Istraga provedena u Sloveniji na temelju nalaza dokumentacije iz Belgije pokazala je da se radilo o inače  vrlo rijetkoj neželjenoj posljedici cijepljenja kod vektorskih cjepiva koja mogu izazvati stvaranje krvnih ugrušaka.

Više desetaka tisuća Slovenaca do sada je primilo ovo cjepivo koje se daje u jednoj dozi. Posebno se kao najpoželjnije tražilo  posljednjih tjedana, kad je vlada uvela restrikcije vezane uz obvezne covid potvrde i najavila obvezno cijepljenje za neke kategorije građana, te radi  turističkih odlazaka u inozemstvo bez čekanja druge doze.

Možda će te zanimati

'TO JE STAJALO ŽIVOTA NEKOLIKO TISUĆA LJUDI' /

Šprajc očitao bukvicu Berošu zbog Lauca: 'Šteta što ministru moramo pokvariti ovako glupu izliku za tako smrtno ozbiljnu stvar'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali