MINISTAR OBJAVIO RAT BOGATIMA / 'Neću imati milosti prema onima koji mogu platiti'

"Obvezali smo se na proračunsku ravnotežu.

28.2.2015.
16:57
VOYO logo

Grčki ministar financija Janis Varufakis je obećao u subotu da "neće imati milosti" u borbi protiv onih koji mogu platiti i nije isključio uvođenje izvanrednog poreza kako bi se osigurala proračunska ravnoteža.

"Obvezali smo se na proračunsku ravnotežu. Ako sam prisiljen uvesti izvanredni porez, učinit ću to i to će biti za one koji mogu platiti, nećemo tražiti novac od onih koji jedva preživljavaju", rekao je ministar tijekom razgovora za grčku televiziju Skai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimaju nas oni koji imaju novac i nikada nisu platili. Oni su na našoj meti i bit ćemo nemilosrdni", dodao je.

Ministar je također izrazio želju da europski partneri pomognu Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Aleksis Cipras je najavio u petak navečer prvi niz mjera borbe protiv utaje poreza i povišenja državnih prihoda uz poziv poreznim obveznicima na plaćanje dijela njihovih dugova.

Ukupan dug grčkih poreznih obveznika iznosi 76 milijuna eura i raste iz mjeseca u mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon teških pregovora, Grčka je uspjela postići produženje plana europske pomoći i obvezala se na uvođenje niza mjera radi jamčenja proračunske ravnoteže i poštivanja svojih dugova prema vjerovnicima, EU i MMF.

Govoreći pred središnjim odborom svoje radikalne stranke Sirize premijer Aleksis Cipras je u subotu ponovio da su pregovori s europskim partnerima bili jako teški, te da je bilo ogromnih pritisaka i da se teška borba nastavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo