Majka sinu (6): 'Možda će ti liječnici morati odrezati ruku...'

Mali Louis ima tumor. Morao je na operaciju u kojoj je mogao izgubiti cijelu ruku. Majka Michelle ga je pripremila na operaciju. Dječakova reakcija ju je iznenadila

27.2.2015.
9:47
VOYO logo

Louis (6) iz njemačkog Döbelna je teško bolestan. Zloćudni tumor raste u ramenu njegove lijeve ruke. Zbog kemoterapije mu je ispala kosa. Njegova majka Michelle Müller (34) zna da je Louis mora biti čvrst kako bi ozdravio. Zbog toga ga je, na tjedne koji su pred njima, vrlo pažljivo pripremila. Jedan njihov razgovor je i snimila, piše 24sata.hr.

U razgovoru koji je objavila stranica Mopo24, Michelle priprema sina na to da će mu liječnici tijekom operacije možda morati odstraniti cijelu ruku. Na početku razgovora majka je Louisu rekla: "Moraš mi vjerovati, a ja ću tebi vjerovati. Znaš da su pred nama još dvije kemoterapije, a onda će doći dan operacije. Na operaciji se može dogoditi da izgubiš ruku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak najprije ne pokazuje nikakvu reakciju, treba mu nekoliko sekundi da shvati majčine riječi.

"Što će biti ako ostanem bez ruke. Što ću dobiti, robotsku ruku?" - pitao je onda dječak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U početku nećeš imati ruku jer sve mora najprije zarasti", odgovorila mu je majka.

Iako je Michelle bila spremna da njezin sin reagira bijesom, suzama, nerazumijevanjem, Louis ju je iznenadio svojom reakcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema problema mama, i dalje ću moći savijati svoje noge i pomicati ih, noge će mi biti kao ruka" - rekao je dječak uz smiješak na licu.

"Ako ti ne izvade tumor izgubit ćemo tebe, znači maknut će ruku i tumor, ali ti ostaješ tu. Bolje je da ode ruka nego cijeli Louis", rekla je majka dok se borila sa suzama. Louis je na to potvrdno kimnuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Louisa su operirali u srijedu. Liječnici su uspjeli spasiti dio ruke. Morali su mu odstraniti gornji dio ruke, ali donji dio ruke je spašen. Njega su spojili s umjetno produženom ključnom kosti. Ruka mu je kraća, ali Louis može micati neke prste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.24sata.hr/sudbine/majka-sinu-6-mozda-ce-ti-lijecnici-morati-odrezati-ruku-407940

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo