KULTNI BERLINSKI PUB ZABRANIO ULAZAK ANGELI MERKEL I DRUGIM DUŽNOSNICIMA: / 'Kod nas više neće dobiti svinjsku koljenicu'

Image
Foto: Profimedia

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa

2.11.2020.
12:04
Profimedia
Play logo

Kultni berlinski pub 'Ständige Vertretung' (Stalno predstavništvo) njemačkoj je kancelarki Angeli Merkel, ministru financija Olafu Scholzu i ostalim vodećim političarima zabranio ulaz zbog najavljenih mjera privremenog zatvaranja svih ugostiteljskih objekata, koja je na snagu stupila danas, prenosi Spiegel.

O tomu su vlasnici puba Jörn Peter Brinkmann i Jan Philipp Bubinger izvijestili u videoporuci objavljenoj na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NJEMAČKA JE OD PONEDJELJKA U 'LIGHT LOCKDOWNU': /

Ali, kazne za kršenje su sve samo ne 'light' - idu i do 25.000 eura

Image
NJEMAČKA JE OD PONEDJELJKA U 'LIGHT LOCKDOWNU': /

Ali, kazne za kršenje su sve samo ne 'light' - idu i do 25.000 eura

'Vlada nije poduzimala odgovarajuće korake'

Vlasnici berlinskog puba njemačke političare na čelu s Merkel smatraju odgovornima za uvođenje strogih mjera namijenjenih suzbijanju širenja koronavirusa. I vlasnici ostalih restoran ogorčeni su uvođenjem karantene u Njemačkoj, koja zabranjuje rad ugostiteljskih objekata. Pritom se pozivaju na rezultate istraživanja Instituta Roberta Kocha, po kojima izgledi za zarazu u sličnim ugostiteljskim objektima ne prelaze tri posto. Po njihovim riječima, vlada se nije dobro pripremila za drugi val epidemije koronavirusa.

"Vlada nije poduzimala odgovarajuće korake i bilo je očekivano da će liječnici na kraju raditi na granici izdržljivosti", kažu u videozapisu vlasnici lokala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne nadajte se više svinjskoj koljenici iz naše kuhinje'

Podsjećaju da podaci ukazuju na to da je u restoranima koronavirusom zaražen vrlo malen broj ljudi, no da su ti ugostiteljski objekti unatoč tomu na udaru novih mjera u Nemačkoj te podsjećaju da ova industrija zapošljava oko dva i pol milijuna ljudi. Brinkmann i Bubinger u videozapisu ističu da je među njihovim gostima puno političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki od tih istih političara odlučili su ponovno zatvoriti restorane i zabraniti nam rad. Njih odmah stavljamo na crnu listu. Neće nam biti drago uslužiti kancelarku Angelu Merkel, ministra financija Olafa Scholza, avarskog premijera Markusa Sodera, gradonačelnika Berlina Michaela Müllera", rekli su, pozivajući svoje kolege da se pridruže njihovu potezu.

U videozapisu poručuju Angeli Merkel i ostalim političarima "da se svinjskoj koljenici iz njihove kuhinje više ne nadaju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo