snježna mećava / Kolona u Sloveniji 57 kilometara, puše orkanski vjetar i do 140 km/h. Nigdje bez lopate!

Image
Foto: 24ur

Tijekom dana moglo bi pasti i 60 centimetara snijega, vozači se pozivaju da ne kreću na put ako ne moraju, očekuju se nanosi snijega na cestama, zabrane prometa za pojedine kategorije. U višim predijelima čak i lavine. Vozačima koji su ipak na putu poručuju: 'Obavezno imajte zimsku opremu

23.1.2023.
9:40
24ur
VOYO logo

Sloveniju je zahvatilo jako nevrijeme, vjetar na mahove puše orkanskom brzinom do 140 kilometara na sat, u pojedinim dijelovima zemlje nema električne energije, a primorska autocesta prema Ljubljani zatvorena je.

Na autocesti A1 Koper-Ljubljana stvorila se kolona duža od 57 kilometara, čeka se i sat vremena. Vozače se poziva da ne kreću na put ako ne moraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako donose 24ur, snijeg je zabijelio jugoistočne dijelove zemlje. Mećavu za danas najavljuju u dijelovima Notranjske, Kočevske, ali i u dijelu Dolenjske. Najviše će snijega padati tijekom prvog dijela dana, a u šest sati lokalno može pasti i 30 centimetara snijega. Do navečer se očekuje da ća napadati i pola metra snijega, osobito u mjestima iznad 600 metara nadmorske visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska policija poziva na oprez jer će se na mnogim mjestima uvjeti za vožnju pogoršati.

"Bit će gužvi, a vozače teretnih vozila očekuju zabrane vožnje za vrijeme snježnih padalina", upozorili su iz policije. Također, vozači ne smiju zaboraviti zimsku opremu, koja uključuje i lopatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U automobilu imajte dovoljno goriva, a na put krenite na vrijeme i nikako bez zimske opreme. Svakako unaprijed provjerite stanje prometa na ruti kojom idete", dodaju.

Image
Foto: 24ur

Prema podacima prometno-informativnog centra, zabrana je zbog bure već na snazi ​​na Vipavskoj brzoj cesti. Zabrana je prometa za kamp prikolice i sva vozila s ceradama i hladnjače u oba smjera između Nanosa i Sela. Na regionalnoj cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina zabranjen je promet za kamp prikolice, hladnjače i vozila s ceradama do osam tona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za prikolice i poluprikolice s hrvatske strane graničnih prijelaza Metlika, Babno Polje i Petrina. Zatvorena je i cesta preko prijevoja Vršič.

Image
STANJE NA CESTAMA /

U Lici i Gorskom kotaru otežano se vozi zbog snijega! Za kamione nema slobodnog pravca prema moru

Image
STANJE NA CESTAMA /

U Lici i Gorskom kotaru otežano se vozi zbog snijega! Za kamione nema slobodnog pravca prema moru

Navode da se više snijega očekuje u istočnom dijelu zemlje, da će na području na području Pohorja i Gorjanaca u iduća 24 sata pasti i 60 centimetara snijega, a da će opasnost od lavina sljedećih dana biti vrlo velika, čak i u sredogorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jak vjetar mogao bi stvarati snježne nanose na cestama, u Primorskom će ujutru i prijepodne puhati orkanska bura do 140 kilometara na sat. Poslijepodne se očekuje nešto povoljnija situacija te slabljenje vjetra.

Najteži uvjeti mogu se očekivati ​​na primorskoj magistrali u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. Situacija će biti malo bolja poslijepodne, kada će snijeg jenjavati, a i vjetar će polako slabjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo