HEKLER, EKSPLOZIV, DETONATOR

JE LI VUČIĆ META? Velike količine oružja pronađene i u automobilu u Beogradu

Policija je večeras u garaži na Novom Beogradu pronašla automobil u kome je bila veća količina oružja. Arsenal je otkriven u okviru istrage o oružju nađenom u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima, piše Blic.

‘TAKO SE OBAVLJAJU LIKVIDACIJE’: Planiran atentat na Vučića? Pored njegove kuće nađena zolja i čitav arsenal

Riječ je o automobilu renault megane, a u njemu je pronađen hekler, dva puta po 200 grama eksploziva TNT, detonator i mobilni telefon za daljinsko aktiviranja eksploziva i pištolj. Automobil je navodno ukraden u siječnju.

MUP potvrdio pronalazak oružja

Ove navode potvrdio je službenim priopćenjem i MUP Srbije, ali se u spomenutom dokumentu ne spominje istraga o oružju nađenom u Jajincima.

Podsjećamo, prije samo tri dana u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće oca Aleksandra Vučića u koju premijer često dolazi, pronađeni su sanduci s oružjem dovoljnim da, kako je tada rečeno, doslovno bude uništena kolona vozila. Policija je tada, po prijavi građana, pronašla zolju, četiri ručne bombe i 100 komada municije kalibra 7,62 milimetara.

ČEKA SE DNK ANALIZA: Dio oružja nađenog u blizini Vučićeve kuće potječe s ratišta iz Hrvatske i BiH

Analizom DNK koju je  tražilo tužiteljstvo su, kako je izjavio ministar policije Nebojša Stefanović, pokazali tragove najmanje tri osobe na oružju. Premijer Vučić je povodom arsenala nađenog u Jajincima rekao da nema više saznanja od onih koji su se pojavili u medijima i dodao da “prepoznaje rukopis zolja, da je bilo toga ranije u sličnim organizacijama”.

‘Sirurnost premijera bila je ugrožena’

Nakon otkrivanja oružja u Jajincima, ocijenjeno je da je sigurnost premijera bila ugrožena i da je “sigurno bilo propusta u njegovom osiguranju. Najviši državni dužnosnici otvoreno su doveli u pitanje rad srpskih obaveštajnih službi poslije pronalaska arsenala oružja u Jajincima.

Govoreći večeras o arsenalu iz Jajinaca, ministar Stefanović izjavio je da je u dijelu grada u kojem je pronađeno oružje, tijekom toga dana kao i prethodna dva, boravilo 97 sigurnosno zanimljivih  osoba i naveo da premijer Vučić strahuje da je potencijalna meta možda bio njegov brat Andrej.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr