IZGUBIO JE SUPRUGU I DVA SINA U NAPADU KARTELA I STAO PRED KAMERE: / 'Moj sin (13) je heroj, spasio je ostalu braću i sestre'

Siroti Devin je promatrao kako njegova majka i dva brata umiru u zasjedi, ali je uspio sakriti šestero preživjele braće i sestara u grmlje od kojih su neki bili teško ranjeni

12.11.2019.
21:11

Amerikanac David Langford koji je prošlog tjedna u zasjedi u Meksiku izgubio suprugu i dva maloljetna sina prvi put se oglasio u ekskluzivnom intervjuu za ABC News. Kazao je da je donio i tešku odluku koja uključuje preseljenje njegove obitelji iz opasnog Meksika. Njegova 43-godišnja supruga Dawna Langford stradala je u sačekuši u Chihuahui koju su organizirali meksički karteli, zamjenivši kombi u kojem je bilo devet članova mormonske obitelji s rivalskim kartelom.

"Dakle, sada se cijeli moj život naopako okrenuo. Ne samo da sam izgubio ženu i dvoje djece, već ću u ovom trenutku morati premjestiti ostatak svoje obitelji, a nemam gdje", rekao je David Langford kroz suze za ABC News. Dodao je da "vjeruje u oprost, ali vjeruje i u pravdu" te smatra da praštanje ne može naštetiti pravdi. "U Meksiku često ne dobijete pravdu", kazao je.

Majka djeci rekla da se sagnu

Devin Langford (13), Davidov i Dawnin sin, preživio je ovaj napad. Ispričao je što je njegova majka napravila za vrijeme napada u kojem je stradalo dvoje njegove braće, 11-godišnji Trevor i dvogodišnji Rogan. Kada je majka shvatila što se događa, djeci je rekla da se sagnu dolje i počela se moliti. Devin je pokazao pravu hrabrost jer je sakrio drugu preživjelu djecu i hodao preko 22 kilometra do mormonske zajednice La Mora kako bi dozvao pomoć.

Uslijed tučnjave i pucnjave Devin je uspio pobjeći. Ispričao je da su napadači bili naoružani puškama i da su nosili pancirke. Siroti Devin je promatrao kako njegova majka i dva brata umiru u zasjedi, ali je uspio sakriti šestero preživjele braće i sestara u grmlje od kojih su neki bili teško ranjeni. Otac David komentirao je da je čudo što su djeca preživjela napad uz riječi "da je njegov sin heroj.

Možda će te zanimati

TARAPANA /

Sudac se šokirao kad je vidio zadnji udarac raspojasanog Hrgovića: 'Aaaaa... To je to stari, dosta je, dosta'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali