NADA ZA Nedonoščad / Iz bolnice u Gazi koju su prozvali zonom smrti evakuirali 31 'palčića': Odvest će ih u Egipat

Image
Foto: Profimedia

Oko 2500 interno raseljenih osoba koje su potražile utočište na prostoru Al Šife otišlo je nakon što su izraelske obrambene snage u subotu izdale nalog za evakuaciju, priopćio je WHO, a u bolnici su ostali samo pacijenti u izuzetno kritičnom stanju i nepokretni

19.11.2023.
13:16
Profimedia
VOYO logo

Liječnik Mohamad Zagut, generalni direktor bolničkog kompleksa u Gazi, rekao je u nedjelju da je evakuirano 31 nedonošče iz bolnice al Šifa u Gazi, koja je ispražnjena u subotu.

Uz prerano rođenu djecu u pratnji su tri liječnika i dva bolničara i pripreme su u tijeku da 'palčići' budu prevezeni u Egipat preko graničnog prijelaza Rafah, jedinog koji povezuje palestinski teritorij s Egiptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim pod vodstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koji je u subotu proveo samo sat vremena u bolnici zbog sigurnosnih razloga i opisao taj kompleks kao "zonu smrti" izvijestio je ranije u nedjelju da je u Al Šifi ostalo 25 zdravstvenih radnika i 291 pacijent, među kojima 32 bebe u kritičnom stanju.

Oko 2500 interno raseljenih osoba koje su potražile utočište na prostoru Al Šife otišlo je nakon što su izraelske obrambene snage u subotu izdale nalog za evakuaciju, priopćio je WHO, a u bolnici su ostali samo pacijenti u izuzetno kritičnom stanju i nepokretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUNELI POVEZANI SA ŠKOLAMA /

Podzemni svijet: Pogledajte kako izgleda Gaza Metro - Hamasov labirint 500 kilometara dugih podzemnih tunela

Image
TUNELI POVEZANI SA ŠKOLAMA /

Podzemni svijet: Pogledajte kako izgleda Gaza Metro - Hamasov labirint 500 kilometara dugih podzemnih tunela

Izraelske snage zauzele su Al Šifu u svojoj ofenzivi na sjeveru Gaze prošlog tjedna, rekavši da bolnica skriva Hamasov podzemni zapovjedni centar.

Vojska je ustvrdila da je pronašla dokaze o postojanju baze Hamasa pod zemljom. Osoblje Al Šife kaže da Izrael nije dokazao takve tvrdnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjet je bio usklađen s izraelskom vojskom kako bi se smanjili rizici, ali se dogodio u zoni aktivnog sukoba, s teškim borbama u blizini bolnice, dodao je WHO.

WHO je ponovio svoj poziv na trenutni prekid vatre i stalnu humanitarnu pomoć, rekavši da je mogućnosti za medicinsku skrb u maloj obalnoj enklavi sve manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tijela, zarazne bolesti i konstantna patnja, to je bolnica u Gazi koja je postala velika mrtvačnica. Izraelci tvrde: 'Otamo ispaljuju rakete'

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo