SNIMLJENO BRUTALNO NASILJE / Uznemirujuće: Talijanski čuvari nemilosrdno tukli zatvorenike - nogama, palicama...

Na snimci se vide deseci čuvara kako nemilosrdno tuku zatvorenike koji se pokušavaju zaštititi

1.7.2021.
10:19
YouTube/Domani

Italiju, ali i ostatak svijeta, zgrozile su snimke videonadzora na kojima talijanski zatvorski čuvati doslovce mlate zatvorenike palicama i šakama nakon prošlogodišnjih prosvjeda vezanih uz pandemiju koronavirusa.

Snimke objavljene u dnevnom listu Domani u srijedu razbjesnile talijansku ministricu pravosuđa, a premlaćivanje se dogodilo 6. travnja 2020. godine u zatvoru Santa Maria Capua Vetere, sjeverno od Napulja.

Ministrica: 'Povrijeđeno je dostojanstvo zatvorenika'

Ministrica pravosuđa Marta Cartabia rekla je da je time "povrijeđeno dostojanstvo zatvorenika, ali i odore koju svaki zaposlenik zatvora, muškarac i žena, trebaju nositi s ponosom", te zatražila temeljitu analizu događaja.

Ovog tjedna uhićena su 52 zaposlenika zatvora ili su obaviještena o pokretanju sudskog postupka protiv njih pod sumnjom za mučenje, nasilje i zlouporabu ovlasti. Istragom je obuhvaćeno više od 110 ljudi.

Snimka traje nešto više od šest minuta te je sastavljena od snimki nadzornih kamera postavljenih u hodnicima i na stubama ustanove. Vide se deseci čuvara kako nemilosrdno tuku zatvorenike koji se pokušavaju zaštititi. Čuvari su zatvorenike tukli nogama i palicama po glavi, pojedinci su čak i puzali, a zatvorenik u invalidskim kolicima je dobio udarac u leđa. Na snimci iz stubišta vidljivo je kako većina zatvorenika šepa prilikom hodanja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen