OMAKLO IM 3 MIL. EURA

ISPLATILI IM VEĆE PLAĆE PA IH SAD TRAŽE DA VRATE NOVAC: Nakon tri mjeseca sreće, policjaci na mukama

Više od šest tisuća slovenskih policajaca primalo je tri mjeseca previsoke plaće zbog banalne pogreške koja je prekasno otkrivena, pa im je zadnja plaća morala biti znatno smanjena, navode slovenski mediji u subotu.

ALEKSIĆ POZVAO SABORSKE ZASTUPNIKE NA TUŽBE PROTIV BANAKA: ‘Vratite si preplaćene kamate’

“Ako je policajac u prosjeku tri mjeseca dobivao na plaću 150 eura previše, to znači da je u masi preplaćeno skoro tri milijuna eura. Teško mi je povjerovati da to nitko nije opazio, vjerojatno su svi šutjeli, sve dok pogreška nije ispravljena kod isplate plaća za prošli mjesec”, kazao je za ljubljanski dnevni list “Dnevnik” neimenovani član policijskog sindikata.

Dodao je kako bi cijelu stvar trebalo dodatno provjeriti jer je nešto sumnjivo, a mnogi koji su zadnji mjesec dobili nižu plaću ne vjeruju u dano objašnjenje.

 

Bijeli štrajk nije rezultirao povišicom

Slovenski policajci do sredine ove godine više su mjeseci bili u bijelom štrajku, zahtijevajući više plaće. No, čini se kako neočekivana povišica nije izborena na pregovorima s vladom.

Ministarstvo unutarnjih poslova pojasnilo je da je do greške došlo kod plaća za srpanj, kolovoz i rujan zbog “pogreške u aplikaciji” kojom su zaposlenicima bili obračunati udvostručeni dodaci na rad noću, rad nedjeljom i na državne praznike, te neki drugi dodaci.

U prosjeku je riječ o 68 eura preplaćenih dodataka po policajcu, no neki su dobivali i do 300 eura više, pa će im se omogućiti da preplaćene iznose vrate na rate, potvrdili su u ministarstvu unutarnjih poslova za mariborski dnevni list “Večer” od subote.

Povratak na Net.hr