INDIJSKI LIJEČNICI U ŠTRAJKU ZBOG AYURVEDSKE MEDICINE: / Odgodili sve konzultacije i zahvate koji nisu hitni; 'Omalovažava se profesija'

Oko milijun indijskih liječnika je u petak odlučilo štrajkati kako bi izrazili neslaganje s odlukom vlade koja liječnicima ayurvedske medicine dozvoljava obavljanje manjih kirurških zahvata

11.12.2020.
13:08
PROFIMEDIA
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Oko milijun indijskih liječnika u petak je, usred pandemije koronavirusa, odlučilo štrajkati kako bi izrazili neslaganje s odlukom savezne vlade koja liječnicima opće prakse tradicionalne ayurvedske medicine dozvoljava obavljanje manjih kirurških zahvata.

Indijsko medicinsko udruženje (IMA), krovno tijelo konvencionalnih liječnika i kirurga, odlučilo je prekinuti posao na 12 sati, zbog čega će se diljem zemlje morati odgoditi na tisuće operacija koje nisu hitne te će biti poremećen i raspored redovitih konzultacija.

"Od petka ujutro do navečer odgađaju se sve konzultacije i zahvati koji nisu hitni", kazao je predsjednik IMA-e Rajan Sharma, dodajući da liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 nije ugroženo.

Prema njegovim riječima, "odluka vlade koja liječnicima opće prakse ayurvedske medicine omogućuje da se obuče za manje kirurške zahvate predstavlja omalovažavanje medicinske profesije".

Radi se o 39 općih kirurških zahvata i oko 19 zahvata koji se odnose na oko, uho, nos i grlo koje će moći obavljati liječnici ayurvede, drevne indijske medicinske znanosti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali