SKANDALOZAN VIDEO SPOT / Dodik pozvao bosanske Srbe: 'Pokaži da si potomak časnika bivše JNA koji je digao u zrak deset hrvatskih branitelja'

Image
Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Dodik je svojim simpatizerima poručio kako se danas od njih očekuje da slijede i junake iz mitove poput Miloša Obilića i kneza Lazara

22.10.2022.
12:21
Dejan Rakita/Pixsell
Play logo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik objavio je u subotu poziv bosanskim Srbima da se narednog tjedna okupe u Banjoj Luci na skupu kojega je opisao kao "prosvjed protiv zavojevača" te da pri tom pokažu kako im je jedan od uzora Milan Tepić.

Časnik bivše JNA Milan Tepić je u rujnu 1991. ubio sebe ali i deset hrvatskih branitelja kada je digao u zrak skladište streljiva kod Bjelovara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokaži da si potomak (Gavrila) Principa i Tepića. Podigni trobojku, stani uz narod, narodnu volju i slobodu (Republike) Srpske", jedna je od poruka u video spotu kojega je Dodik objavio na Twitteru.

Dodik je okupljanje svojih pristalica u Banoj Luci najavio za 25. listopada. U petak je kazao kako očekuje da će se njegovom pozivu odazvati barem 25 tisuća ljudi čime kani dokazati kakvu potporu uživa u RS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotno je to okupljanje opravdavao potrebom da se zaštiti izborna volja građana jer tvrdi da je, unatoč nepravlnostima koje su do sada utvrđene, on definitivni pobjednik u izboroj utrci za predsjednika RS a da mu oporba u suradnji sa Središnjim izbornim povjerenstvom BiH (SIP) sada tu pobjedu pokušava ukrasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Strani zavojevači'

U video spotu kojima poziva svoje pristalice na banjolučki skup to je i ponovio, no dodao je kako je riječ i o pozivu bosanskim Srbima da se suprotstave "stranim zavojevačima".

"Danas, kao i mnogo puta do sada, stani uz hrabre pretke protiv stranih zavojevača. Podigni našu trobojku iznad zastave izdaje", poruka je koju izgovara narator uz fotografije osoba u srpskim vojnim odorama od prvog svjetskog rata pa do posljednjeg rata u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je svojim simpatizerima poručio kako se danas od njih očekuje da slijede junake iz mitove poput Miloša Obilića i kneza Lazara, ali i atentatora na nadvojvodu Franju Ferdinanda Gavrila Principa i časnika bivše JNA Tepića kojega su u Banjoj Luci zbog samoubilačkog čina kojega je počinio u Hrvatskoj nagradili ulicom i spomen-pločom.

Image
VOLI VLADIMIRA, LJUTI SE NA VOLODIMIRA /

Dodik opleo po Zelenskom: 'Umislio je da može držati predavanje svakome'

Image
VOLI VLADIMIRA, LJUTI SE NA VOLODIMIRA /

Dodik opleo po Zelenskom: 'Umislio je da može držati predavanje svakome'

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo